Klasične salonke su najpopularniji model obuće s visokom potpeticom. Njihova svestranost i prilagodljivost gotovo svim odjevnim komadima jedan je od razloga zašto većina žena u ormaru ima barem jedan par salonki kojima se vraća u raznim prigodama.

Galerija Damsko street style izdanje sa zagrebačke špice Zara, 139,90 kn Zara, 139,90 kn +2 Damsko street style izdanje sa zagrebačke špice

Ljubiteljice klasike preferiraju modele tradicionalnog dizajna, sa zatvorenom petom i potpeticom standardnog izgleda. S druge strane, žene koje ipak žele mali odmak od klasike u svojim modnim izdanjima, posegnut će za netipičnim modelima.

Jedan od njih su i takozvane slingback salonke tj. modeli s otvorenom petom. Takav je za svoju street style kombinaciju odabrala i jedna dama čije je modno izdanje zabilježio naš fotograf na zagrebačkoj špici.

Damsko street style izdanje sa zagrebačke špice Damsko street style izdanje sa zagrebačke špice (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Vrlo efektno karirano odijelo spojila je s crnom bluzom od organze ukrašenom predimenzioniranom mašnom, a na nogama je imala salonke komercijalnog modnog brenda Zara.

Kakve ljepotice! 20 štikli o kojima žene još uvijek sanjaju Obožavane štikle leptirice Sophije Webster Model Eden, Ralph & Russo Model Tribute, Yves Saint Laurent +17 Model Rockstud, Valentino

Odlučila se za njihov slingback model na vezanje ukrašen vrlo decentnim životinjskim uzorkom i potpeticom vintage dizajna inspiriranog starim modelima cipela s francuskog dvora.

Zara, 139,90 kn Zara, 139,90 kn (Foto: Zara)

Zara, 139,90 kn Zara, 139,90 kn (Foto: Zara)

Daleko od toga da uz ove odjevne komade ne bi pristajale, primjerice, klasične crne salonke, ali zahvaljujući odabiru ovog modela kompletno naša današnja street style zvijezda dodatno je razigrala svoje izdanje.

Zato je odabir torbe bio ziheraški - s velikim prostranim modelom u crnoj boji jednostavno se ne može pogriješiti.

Damsko street style izdanje sa zagrebačke špice Damsko street style izdanje sa zagrebačke špice (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju