Dan narcisa 21. put obilježava se u subotu 25. ožujka na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu. Pridružite se humanitarnoj akciji kojoj se pomaže ženama oboljelima od raka dojke

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ova manifestacija održava se pod zajedničkim sloganom u svim gradovima Hrvatske koji imaju klubove žena liječenih i operiranih na dojci.

'Dan narcisa 21. put obilježava se u subotu 25. ožujka na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu. Pridružite se humanitarnoj akciji kojoj se pomaže ženama oboljelima od raka dojke'

U Zagrebu 21. Dan narcisa obilježit će se u subotu 25. ožujka od 10 do 14 sati na štandu udruge Europa Donna Hrvatska na Trgu Petra Preradovića (kod Bogovićeve). Dan narcisa posvećen je oboljelima od raka dojke, a kupnjom narcisa građani će dati podršku svima koji se bore s tom zloćudnom bolešću.

Narcise će na štandu udruge Europa Donna Hrvatska prodavati brojne osobe iz javnog života, a sav prihod bit će doniran za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Od raka dojke u Hrvatskoj oboli svaka deseta žena i treba im što je više moguće olakšati borbu s tom teškom bolešću. Udruga Europa Donna Hrvatska od 2012. do danas prikupila je 1,3 od potrebnih 5 milijuna kuna za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, kojim bi se ženama oboljelima od raka dojke omogućio jednokratno zračenje i tako olakšalo njihovu borbu s tom teškom bolešću.

Uspije li nabaviti uređaj, Hrvatska bi bila prva zemlja u ovom dijelu Europe koja bi svojim pacijenticama omogućila takvo liječenje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju