Zbog velikog priljeva napuštenih pasa posljednjih tjedana Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u subotu 27. svibnja organizira Dan otvorenih vrata te građane poziva da razmisle o nabavljanju kućnog ljubimca udomljavanjem.

Građani Sklonište Dumovec mogu posjetiti od 10 do 15 sati te upoznati ljubimce koji tamo čekaju svoje ljude i odlazak u trajni dom.

U Skloništu je trenutačno 130 pasa među kojima su 32 šteneta. Još 17 štenaca je kod građana na privremenom čuvanju. Zbog velikog broja pasa koji se u posljednje vrijeme pronalaze diljem Zagreba, Skloništu je trenutačno otežano njihovo preuzimanje.

Sklonište Dumovec organizira Dan otvorenih vrata - 1 Psić Zair u skloništu Domvec čeka novi dom (Foto: Sklonište Dumovec)

Kako bi psi mogli biti smješteni u Sklonište, moraju proći karantenu. Ako je ona puna, nalaznika psa molimo da ga pričuva nekoliko dana dok se ne oslobodi mjesto za psa u karanteni. Zahvalni smo građanima na razumijevanju.

Kada psi ne bi prolazili karantenu, u Sklonište bi mogli unijeti zarazne bolesti zbog kojih bi ostali psi mogli oboljeti, a neki i uginuti. Posebno su ugrožena legla štenaca. Zbog toga smo izuzetno zahvalni građanima koji ih primaju na privremeno čuvanje, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Uz pse u Skloništu je trenutačno 18 mačaka. Riječ je o mačkama koje su pronađene bolesne ili ozlijeđene. Neke u Skloništu završavaju nakon smrti vlasnika.

Djelatnici Skloništa posjetitelje će u subotu 27. svibnja upoznavati sa svojim svakodnevnim radom – od terenskih intervencija u kojima spašavaju divlje životinje, te preuzimaju pronađene kućne ljubimce, preko poslova u veterinarskoj ambulanti do brige za pse i mačke smještene u Skloništu.

Heroj petrinjskog potresa Draco dobio je društvo, u ogulinski HGSS stigao mali Zorro Mladi belgijski ovčar Zorro novi je potražni pas HGSS stanice Ogulin - 9 Mladi belgijski ovčar Zorro novi je potražni pas HGSS stanice Ogulin - 5 Mladi belgijski ovčar Zorro novi je potražni pas HGSS stanice Ogulin - 10 +8 Mladi belgijski ovčar Zorro novi je potražni pas HGSS stanice Ogulin - 11

Trenerica pasa Marija Ferenček u 11 će sati na poligonu za agility govoriti o odgoju štenaca i mladih pasa te pokazati što radi na treninzima sa psima koji u Dumovcu čekaju udomljenje.

Sklonište Dumovec organizira Dan otvorenih vrata - 3 Mali Smith u skloništu Dumovec čeka svoj novi dom (Foto: Sklonište Dumovec)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju