Danijela Dvornik podijelila je jedan recept sa svojim obožavateljima na Facebooku koji je često traže savjete o prehrani i mršavljenju

Ako ste na dijeti koja zahtijeva eliminiranje loših ugljikohidrata i škroba iz prehrane, onda će vam se svidjeti recept za ručak koji je Danijela Dvornik objavila na svom Facebook profilu.

Nakon njezine musake od patlidžana i tikvica sigurno nećete ostati gladni, a istodobno ćete svoju prehranu nadopuniti ukusnim obrokom koji pomaže pri mršavljenju. U nastavku pročitajte kako Danijela sprema svoju musaku.

1. Narežite 2 patlidžana na kriške, uzdužno ili poprečno. Ostavite ih 30 minuta u zasoljenoj vodi kako bi iz njih izašla gorčina.

2. Za to vrijeme skuhajte klasični bolonjez umak.

3. Narežite 2 tikvice (način rezanja također po želji) pa ih kratko posušite na tavi.

4. Patlidžane namažite maslinovim uljem, stavite na pleh i pecite u pećnici 20 minuta.

5. U drugu posudu za pečenje posložite red patlidžana, pola umaka, zatim red patlidžana, drugu polovicu umaka i naposljetku sve završite još jednim redom patlidžana.

6. Prelijte musaku mješavinom grčkog jogurta i jaja (npr. 2 dcl jogurta i 2 jaja) pa stavite u pećnicu na pečenje. Nakon 15 minuta izvadite musaku van, pospite je ribanom mozzarelom, vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta.

Pogledajte i recept za zdravi složenac od patlidžana bez mesa.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju