Otkako je na društvenim mrežama počela dijeliti detalje o svojoj uspješnoj dijeti, Danijeli Dvornik ne prestaju pristizati upiti o tome kako je smršavjela

Danijela Dvornik rado sa svojim fanovima na Facebooku i Instagramu te na osobnog blogu dijeli savjete o mršavljenju, a priznaje da ljude najviše zanima kako započeti dijetu i ustrajati u njoj.

Uspjela je smršavjeti i transformirati figuru, a sada je otkrila i svoju čarobnu formulu dobrog izgleda koju možete pročitati u nastavku.

'Inbox mi je zatrpan vašim pitanjima o prehrani, ali najviše od svega vas zanima ‘kako sebe natjerati da krenem sa vježbanjem i prehranom’, ‘kako ustrajati u toj odluci’. Kad bih ja znala koji botun da pritisnete u svom mozgu, ja bih vjerojatno bila najbogatija žena na planeti. No nažalost nema tajnog botuna koji bi pritiskom riješio sve probleme.

Postoje ljudi koji su jako uporni, predani , koji svoje odluke shvaćaju vrlo ozbiljno i imaju cilj. Ali postoje i oni koji maštaju o cilju, ali žele to na najbrži mogući način. No, ne ide to tako. Odmah ću vam ponoviti, ako krećete na neku dijetu, svaka dijeta koja se bazira na jednoličnoj prehrani tipa ‘čarobna juha’ ili jedete samo određene namirnice dovodi do toga da će vam se sve to zgaditi nakon nekoliko dana, a kilograme nećete skinuti. Svako takvo izgladnjivanje dovodi do kontra efekta. Vjerujte mi jer sam sve to u svom životu isprobala.


Čarobna formula leži u tome da treba najmanje 5 puta dnevno jesti i paziti što unosimo, kada unosimo određenu hranu i koliku količinu. Znam, zvuči komplicirano. Neću vam sada pričati bajke. Ništa nije lako, ni jednostavno.

Jest, ja imam vremena za posvetiti se sebi i u tom kontekstu puno mi je lakše sebe držati pod kontrolom. Ponekad odem i van kontrole. To je zato što volim život i želim u njemu uživati pa sebi priuštim takve trenutke i toga se neću odreći. Generalno, pazim na sebe i na svoju prehranu, ne toliko zbog gubljenja željenih kilograma nego zbog dobrog osjećaja.


Svima vama koji želite promijeniti prehranu, a imate obitelj, znam da nije jednostavno. Trebali bi svi kolektivno izmijeniti način prehrane u svrhu zdravog hranjenja. Onda dolazimo i do onog najvećeg problema , financijskog. Jer danas je ‘zdrava’ prehrana za naš standard jako skupa. Oni koji žive u Dalmaciji imaju privilegiju da ima je zdrava hrana ipak puno dostupnija i jeftinija. Ja recimo, kad mi mogućnosti dopuste, investiram malo u bio-bio pripravke, tipa razne sjemenke, bademovo brašno, prirodne i zdrave zamjene za šećere ii primijetila sam da mi to dosta traje.' Pogledajte recept Danijele Dvornik za brzi i fini ručak kojeg voli svaka dijeta.


'Recimo, prije 6 mjeseci sam kupila 1 kg kokosovog šećera i još ga imam. Njegova cijena je velika stoga ga koristim samo kada radim nešto slatko. Zbog njegove cijene reducirala sam slatko. Jedem manje kolača, a kad napravim kolače onda barem znam da jedem ipak malo kvalitetnije. Realno, za tih 6 mjeseci vjerojatno bih potrošila ( pod uvjetom da ne pazim) minimalno 6 kilograma običnog bijelog šećera i došla do skoro istog iznosa za kokosov šećer.


Mnogi komentiraju moje obroke, pa kažu ‘ja bih od toga bila gladna’. Da, naravno da biste bili gladni, ako vam je to nakon 5 sati prvi obrok. Ja između doručka i ručka imam i jedan međuobrok. I tako cijeli dan ja nemam osjećaj životinjske gladi, a izostao je i onaj osjećaj ‘prejedenosti’. Ponekad obrok pojedem na silu. Što se tiče vježbanja, tu također trebate uložiti napor i odvojiti vrijeme za vlastito mentalno i fizičko zdravlje. Kad vježbate, trebate osjećati boljitak i kad to osjetite, to vam treba biti motivacija za dalje.


Evo, ja sam ljetos, trčala, biciklirala, plivala, no nisam se mogla prisiliti raditi neke druge vježbe koje inače radim u teretani. Uz sav moj fizički trud, zadnjih tjedana prije dolaska u Zagreb osjećala sam lagani bol u kralježnici i vratu jer najviše su noge radile. Taj dio sam malo zanemarila i zato sam jedva čekala doći u teretanu i krenuti s vježbama za leđa.

Sad se ponovo ustajem iz kreveta kao leptir i taj osjećaj me tjera da svako jutro odradim trening. Uz sve to, ušla sam u predmenopauzu i nemam nikakvih simptoma koji inače peru žene, a ne koristim apsolutno ništa. Bili su mi sugerirani zamjenski hormone, ali sam to odbila nakon malo studiranja. Dakle, 1 sat tjelovježbe dnevno, zdrava i balansirana prehrana i odlazak na spavanje prije ponoći ( jako važno za balansiranje hormona u tijelu) je moja formula dobrog izgleda i osjećaja.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju