Kultni roman Branislava Glumca "Zagrepčanka" vratio se na kazališne daske u novoj adaptaciji u režiji Dražena Krešića i produkciji Teatra Erato, a na premijeru u Malu dvoranu Lisinski stigli su i brojni poznati uzvanici, među kojima i pjevačica Danijela Martinović koja je za ovu prigodu odabrala crnu klasiku.

Ispod crnog odijela koje je nepogrešiv odabir za ovakve prigode nazirala se i crna majica, a kombinaciju su, iako također crne, razigrale i na novu razinu podigle cipele na visoku potpeticu zanimljivog dizajna.

Iako je slavna modna urednica Anna Wintour svojedobno rekla da baš nikada ne bi nosila crno od glave do pete jer su takve kombinacije sumorne, Danijela Martinović samo je jedna u nizu dama koje su uspješno dokazale da crne kombinacije izgledaju sjajno, posebno u svečanim prigodama, a uz cipele poput njezinih pridjev sumorno nikako im se ne može pripisati.

Pjevačici je društvo pred fotoaparatom pravio književnik Branislav Glumac čiji je roman "Zagrepčanka" prvi put objavljen 1974. godine i u međuvremenu je postao bestseler.

Kao kazališni komad Zagrepčanka je prvi put postavljena 1976. u Zagrebu i smatra se jednim od najvećih hitova nacionalne kazališne kuće u sedamdesetim godinama 20. stoljeća.

Slika nije dostupna Danijela Martinović u 40 godina staroj haljini: Najljepši dokaz da klasika ne izlazi iz mode

Današnju koncepciju i adaptaciju potpisuju redatelj Dražen Krešić i dramaturg Patrik Gregurec, a igraju (u alternacijama) možda najnadareniji mladi zagrebački glumci i glumice - Tea Harčević, Nikolina Prkačin, Domagoj Janković i Bernard Tomić.

Okolnosti u kojima su živjeli i ljubili Marijana i Vanja možda su se promijenile, no priča o strastvenoj, ali nemogućoj ljubavi, opterećenoj klasnim i statusnim razlikama, i danas je svježa i moćna.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju