Svijet i dalje analizira prvu predsjedničku debatu između Hillary Clinton i Donalda Trumpa, a potonji je postao meta kritika zbog neprimjerenih komentara na račun debljine bivše misice Alicije Machado

Alicia Machado imala je 18 godina kada se prijavila na Miss Universe. Vlasnik licence za to svjetsko natjecanje ljepote tada je bio Donald Trump, trenutni republikanski kandidat za predsjednika SAD-a.

Ljepotica iz Venezuele godinu dana kasnije osvojila je titulu Miss Universe, a samo nekoliko mjeseci nakon toga našla se u središtu kontroverze jer joj je Donald Trump zbog navodnog viška kilograma želio oduzeti krunu i zamijeniti Aliciju prvom pratiljom.

Mlada misica otvoreno je pričala o pritisku pod kojim su se nalazile djevojke na natjecanju i priznala da je tijekom priprema odbijala jesti, ali nakon osvajanja krune više nije mogla trpjeti takav režim dijete.

U trenutku kada je postala miss imala je 53 kilograma, a kada se počela zdravo hraniti njezina tjelesna težina dosegnula je 72 kilograma. Oku prosječnog promatrača izgledala je predivno i zdravo, ali za Trumpa je bila – predebela.

Alicija je nakon 20 godina šutnje priznala da ju je u to vrijeme često vrijeđao zbog izgleda, nazivao 'Miss Piggy' i govorio da nikada neće uspjeti: 'Bojala sam ga se. Stalno je vikao na mene. Govorio je da sam debela i ružna. Osjećala sam se poniženo.'

Ovaj incident bio je tema rasprave na prvoj predsjedničkoj debati između Trumpa i Hilary Clinton koja je kritizirala republikanskog kandidata zbog njegovih ženomrzačkih stavova.

Ovo je muškarac koji žene naziva prasicama, ljenčinama i psima. Netko tko je rekao da je trudnoća neprilika za poslodavce i da žene ne zaslužuju jednaku plaću kao i muškarci. On voli natjecanja ljepote, podupire ih i stalno je na njima. Ovu ženu nazvao je 'miss sluškinja' zato što je iz Latinske Amerike. Donald, ona ima ime. Njezino ime je Alicia Machado, izjavila je Hilary.

Nakon debate Trump je dobio priliku objasniti zbog čega ju je tretirao na takav način, ali umjesto da se ispriča zbog svojih izjava samo je produbio problem i pokazao da ne shvaća koliko su njegovi komentari neprimjereni.

Bila je nemoguća. Najgora natjecateljica koju smo ikada imali. Najgora, apsolutno najgora. Pobijedila je i znate da je nakon toga nakupila masivnu količinu kilograma. To je bio ozbiljan problem, izjavio je Trump na sveopće zgražanje korisnika društvenih mreža koji su mu nakon toga uputili čitav niz kritika.

Ako ovaj ženomrzac postane predsjednik, selim se na drugi kraj svijeta, samo je jedan od komentara šokiranih građana SAD-a.

Jesu li komentari Donalda Trumpa neprimjereni?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju