Nije lako održavati vezu ili brak u digitalno doba. Posredstvom tehnologije stalno smo dostupni, vidljivi te izloženi pritisku tekstulnog komuniciranja. Ponekad je teško naći ravnotežu između pretjeranog dopisivanja i ne slanja poruka. Čak i kada pošaljete poruku, ona možda nema onu poruku koju vi mislite. Dekodirali smo zato tajni SMS kod ljudi u vezi


1. SMS: 'Je li pas bio u šetnji?'


Pravo značenje: Kada radiš od kuće ili imaš slobodan dan totalno ne mogu računati na tebe. Znam da je pas nervozan jer nije bio u šetnji. No svejedno ti postavljam pitanje, koje je zapravo podsjetnik da ga izvedeš van. Dogovorili smo se to unaprijed, ali...svjedno.

2,  SMS: 'Nedostaješ mi.'


Pravo značenje
: Nedostajem li ja tebi? Pitam se što radiš u ovome trenutku, gdje si i s kim si, ali ne želim ispasti neka poremećena osoba koja treba kontrolirati svaki tvoj korak. Zato je ta potreba pametno zakamuflirana u izjavu ljubavi. Sad mi odgovori na pitanje.

Ponekad je teško naći ravnotežu između pretjeranog dopisivanja i ne slanja poruka. Čak i kada pošaljete poruku, ona možda nema onu poruku koju vi mislite.

3. SMS: 'Ma, u redu je.'

Pravo značenje:
Ne da situacija nije u redu, nego je tako daleko od reda, da je nemoguće objasniti koliko stvari nisu u redu. Stvari su zapravo katastrofa.

4. SMS: 'Što ćemo jesti nakon posla?'

Pravo značenje:
Znam da u frižideru više nema ništa za jesti. Tko će ići u dućan? Meni se ne ide u dućan i tegliti stvari. Ne da mi se ni kuhati. Zapravo želim naručiti pizzu iako si ti na dijeti i onim groznim zelenim smoothiejima. Tako mi se jede pizza! Hajmo naručiti pizzu!

5. SMS: 'Kada ćeš doći kući?'

Pravo značenje: Kasniš već 27 minuta, 35 sekundi i 13 stotinki, ali tko broji? Pokušavam imati razumijevanja za gust promet u gradu, ali već mi misli lutaju u negativnom smjeru. Da ti se nije nešto dogodilo? Ipak je jutros padala kiša. Ili te netko pozvao na piće poslije posla? Isuse, opet ćeš ostati vani do kasna, zar ne?