Ponekad je najbolje držati se tradicije, a ako nemate inspiracije i klasičnih, sigurnih kombinacija. No, želite li razveseliti ukućane, obojiti Božić i odmaknuti se od zelenog drvca i crvenih čarapa, predlažemo nešto sasvim drugačije

Da je ljubičasto u trendu, to već znamo, no to se ne odnosi samo na boju vaših kapaka ili noktiju.

Ljubičasta, magente, tirkizna i jarko zelena mogu poprilično promijeniti izgled vašeg doma za Božić i to tako da zadržite tradiciju, a u suvremenost i avangardu zakoračite maštom i bojama

Ljubičasta, magente, tirkizna i jarko zelena mogu poprilično promijeniti izgled vašeg doma za Božić i to tako da zadržite tradiciju, a u suvremenost i avangardu zakoračite maštom i bojama.

Ne morate dakle krenuti u radikalne zahvate i obojiti zidove u tirkiznu boju, no vaš Božićni stol može poprimiti dašak avangarde. Nije zabranjeno, zar ne?

Dakle, umjesto crvenog stolnjaka odaberite onaj boje fuksije, platnene salvete neka budu magente boje, a kako bi barem malo dotaknuli osebujni svijet kiča, dekorirajte stol jarkim kuglicama koje bi inače objesili na drvce.

Kad smo već spomenuli drvce, ove ste se godine zbog praktičnih razloga odlučili za umjetno drvce?

Iako mnogi od nas vole prirodan miris i u onom trušenju iglicama pronalazi određen šarm, nitko vas neće osuđivati zbog pragmatizma.

Pa, ipak, to ne znači da ne možete biti i pomaknuti. Na tržištu se već mogu naći umjetna drvca u ljubičastoj i jarko roza boji, pa ako se usudite...

Vratimo se i stolu. Ako ste odlučili dekorirati samo stol, dajte mašti na volju. Čaše neka budu žute, nadstolnjak ljubičast, a ako imate pri ruci malo zlatnog ili srebrnog spreja, učinak će biti potpun.

Čarape za poklon možete sami izraditi i kako bi sve potpuno bilo u blagdanskom duhu Božića, a predlažemo da se zaboravite crvenu boju i izradite čarapu u nezamislivo veselim bojama. Trud će se isplatiti!


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju