Tijekom blagdanskih priprema mnoge stvari tražite u zadnji trenutak, nedostaje vam recept za omiljene kolačiće, nemate dovoljno papira za ukrašavanje darova, a mrlje od smole nalaze se posvuda. Poslužite se trikovima i izbjegnite blagdansku glavobolju!

Snijeg koji daje blagdanima poseban ugođaj krivac je i za skliske ceste. Prilikom vožnje potrebna je opreznost, a posebno vozite li božićne kolačiće koje ste radili s puno ljubavi i truda. Kako bi spriječili njihovu 'vožnju' po unutrašnjosti automobila napravite im papirnati stalak koji će se pobrinuti da s jedne na drugu adresu stignu čitavi.

Kad je u pitanju zamatanje darova dajte si oduška!

Poklopac od kutije okrenite prema gore i izbušite rupe kao na slici, u njih stavite kolače i uživajte u vožnji!

Blagdani su pravo vrijeme da pokažete koliko ste kreativni, u odabiru i zamatanju darova. Potrebno je biti pravi čarobnjak kako bi tijekom recesije svatko dobio mali dar, budite skromni i zapamtite da je najvažnije darivati od srca.

No, kad je u pitanju zamatanje dajte si oduška. Poslužite se stranicama iz časopisa, što šarenije to bolje, a papir ukrasite različitim trakama.

Poklanjate li butelje pripazite prilikom kupovine. Ukoliko je poklon za damu odaberite slatko ili pjenušavo vino, a muškarcima poklonite chardonnay ili dobar plavac. Dajemo vam zgodan prijedlog kako umotati butelju, jednostavno i efektno!

Smola zna biti prilično neugodna, no isto ju je tako teško izbjeći prilikom postavljanja božićne jelke. Mrlje s kože ćete lako ukloniti uz pomoć jestivog ulja. Žličicu ulja izlijte na tkaninu i s njom trljajte po koži dok ne uklonite smolu. Ulje će također nahraniti suhu kožu ruku za koju su krivac niske zimske temperature.

>> VIDEO: Napravite jeftine i mirisne božićne ukrase

>> Zavirite pod zadovoljnu jelku i osvojite hrpu darova

Želite li ovom Božiću dati poseban obiteljski ugođaj podnožje bora ukrasite šalovima. Svaki član vaše obitelji neka pod bor stavi svoj šal i imat ćete jedinstveni ukras na koji će zapakirani darovi tako dobro pristajati!

U dane blagdana i zamatanja darova vaš će životni prostor biti prepun ukrasnih papira, traka i ostalih pomagala. Kako bi sve držali u redu i na dohvat ruke poslužite se vješalicama za odjeću. Na njih stavite papire za umatanje i trake i pronađite im mjesto na kojem će vam biti dostupni.

Kako bi darovi bili maštoviti poslužite se stvarčicama koje imate kod kuće. Jedna od odličnih, a vrlo efektnih ideja je ukrašavanje tjesteninom. Potreban vam je bijeli papir, obična špaga ili liko i tjestenina po izboru!

Ukrasne vrpce kojima ćete se koristiti tijekom zamatanja najbolje je imati na jednom mjestu. Stara kutija će vam odlično poslužiti. Na njoj izbušite rupe i kroz njih provucite trake. Sve će biti na jednom mjesto, uredno i dostupno!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju