Ponesite dašak ljeta s godišnjeg odmora i napravite ukrase koji će vas podsjećati na ugodne trenutke. Uz samo nekoliko trikova sami možete izraditi prsten za ubruse od školjkica koje ste pronašli na plaži

Iako ih možete nabaviti u hobby trgovinama, savjetujemo vam da sami marljivo sakupljate školjkice ovog ljeta kako biste mogli napraviti neke originalne stvari i poklone poput romantičnog prstena za ubruse. Neka vam pomognu i klinci, njima će kopanje po pijesku i plićaku biti zanimljiva avantura a vi ćete biti bogatiji za vrećicu punu blaga.

Prsten za ubruse od špage
Od materijala i pribora potrebni su vam kartonski tuljac za papirnate ručnike, masni papir za pečenje, špaga, pištolj za silikon i školjke.

Postupak
Na praznu kartonsku rolu od papirnatih ručnika omotajte masni papir. Zagrijte pištolj za vruće ljepilo i krenite omatati špagu oko role. Svako toliko kapnite ljepilo i pritisnite. Uvijek krenite s donje strane kako biste dobili pravilan tuljac.

Želite li stvoriti jesenski ugođaj umjesto školjaka na prsten možete vrućim ljepilom zalijepiti i male kapice od žira, štapiće cimeta, klinčiće i lješnjake.

Kada ste zadovoljni visinom, škarama odrežite višak špage i pribadačom povežite špagu dok se ljepilo skroz ne posuši. Izvadite prsten od špage zajedno s masnim papirom, i provucite ga. Ljepilom pričvrstite školjkice i vaš morski prsten za ubruse je gotov!

Prilikom serviranja stola, ne zaboravite krupnijim školjkama ukrasiti stol, a u male staklene zdjelice uspite sitni pijesak u koji ćete utaknuti lučice. Morska idila je zajamčena.

Cijeli postupak možete vidjeti ovdje!

Savjeti!
Prije nego što krenete s lijepljenjem školjaka, namotanu špagu obojite bijelom akrilnom bojom u spreju, a to možete učiniti i sa školjkama.

Umjesto školjaka na prsten možete vrućim ljepilom zalijepiti i male kapice od žira, štapiće cimeta, klinčiće i lješnjake za jesenski ugođaj.

Ovako zalijepljena špaga je čvrsta a opet dovoljno podatna da na njoj iglom i koncem u odgovarajućoj boji na nekoliko mjesta dodate i par perlica.

U hobby trgovinama postoje patrone za vrući pištolj koje u sebi imaju sjajne čestice. Pokušajte s njima, tek ponegdje će izvirivati ispod špage.

Na kartonsku rolu možete umjesto špage motati i trake od pamučne tkanine. Nakon omotavanja, pričvrstite je pribadačama kako je opisano i dobro je poškropite sa štirkom. Kada se osuši bit će jednako čvrsta i spremna za daljne ukrašavanje.
 

Savjetuje: Tea Jukić, www.hobbychic.blogspot.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju