Pronađite novu namjenu stvarima kojih ste se htjeli riješiti, staklenke pretvorite u vaze, izradite podložak od plutenih čepova i pretvorite svoj dom u ekolški prijateljsko mjesto koje će odisati vašim kreativnim idejama

Prazne staklenke koje čuvate u ormarima i na policima za neke posebne prilike pretvorite u trendy vaze. Staklenke različitih veličina i boja, stare čaše i bočice od parfema i raznih pića stavite na drvenu podlogu i napunite ih granama i cvijećem.

Ovaj eko ukras za stan će odlično izgledati na kuhinjskom stolu ili na ormariću u dnevnoj sobi.

Pamučne ili vunene veste koje ste prerasli ili ste ih jednostavno iznosili možete iskoristiti kako bi obnovili izgled kuhinjskih stolica.

Rasparajte ih, odstranite rukave i iskoristite prednji i zadnji dio za podmetače koje ćete postaviti na stolice.

Ukrasi od ekološki prihvatljivih materijala će pružiti rustikalni izgled vašem domu.

Umjesto papirnatih ručnika i salveta koristite one platnene. Podarit ćete vašem stolu rustikalni izgled. Odaberite salvete koje odgovaraju vašem servisu i koristite ih svakodnevno. Papirnate salvete su praktične, no korištenjem velikih količina papira štetimo okolišu.

Platnene salvete možete izraditi sami od tkanine koja vam se sviđa, a povežete li ih rafijom u boji i stavite u keramičku zdjelicu odlično će ukrasiti kuhinjski stol.

Kuhinjskom priboru dodajte drvene kuhače i žlice za salatu.Osim što su bolje od onih izrađenih od plastike pronađete li im staklenku odgovarajuće veličine poslužit će kao ukras u kuhinji. Oko staklenke možete omotati mašnu u boji kuhinjskih elemenata.

Plastične posude u kojima držite hranu zamijenite staklenima. Pri određenim temperaturama plastika ispušta kemikalije u hranu, a zamjenom ćete sačuvati zdravlje svoje obitelji i pomoći u očuvanju planete.

Od plutenih čepova možete napraviti podmetač za stol. Skupite barem 50 čepova i posložite ih u oblik koji vam se najviše sviđa, pravokutnik, kocku ili krug te ih povežite špagom, rafijom ili ukrasnom trakom.

Ne zaboravite odlagati otpad u za to namjenjene kontejnere. Kako bi si olakšali taj postupak nabavite stalak za novine od drva ili drugog prirodnog materijala i oslikajte ga sami. To će biti odličan ukras za hodnik ili dnevni boravak.

U njega odlazite dnevne novine i na kraju tjedna ga jednostavno ispraznite u kutiju za stari papir. Pronađite i posebno mjesto na koje ćete odlagati plastične boce.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju