Ako ste se odlučili ovoga ljeta pristupiti (pre)uređenju svoga doma, modni trendsetteri za sezonu proljeće/ljeto 2008. nude čak dvije palete boja. Odaberite onu koja vam se čini najprikladnijom, no svakako pratite trendove.

Jedna od trendi paleta boja inspirirana je motivima iz prirode, a sugerira snažne boje koje variraju od svijetlih do tamnih komplementarnih tonova. Bogatstvo boja u svakoj od varijanti upućuje na elemente koji prirodu čine vrlo atraktivnom te se vrlo spontano slažu. 

Druga paleta nešto je bljeđih i nježnijih boja, kojima podsjeća na slatkiše. Boje u njoj svakoga će podsjetiti na djetinjstvo, kada smo čvrsto vjerovali da su roza nijanse samo za djevojčice, dok plava boja određuje dječake.

Ako se već danas želite pripremiti za sezonu koja tek dolazi, recimo da trendsetteri i dizajneri najavljuju trostruku paletu boja za ljeto 2009. U prvoj nazvanoj CHIC (elegancija) sadržane su nijanse inspirirane harmonijom svijeta prirode, a čine je tople i fascinantne boje bilja. Pomalo vraća u '60. kombinacijom zelene i ljubičaste. 

Klasična (CLASSIC) je duboko inspirirana bojama Mediteranskih plaža, gdje se snaga mora ujedinjuje s nabojem figurativne umjetnosti. Gorljive i gotovo primarne boje prenose snagu i energiju, no kromatski se dijele na kreativne i postfuturističke i ponovno ujedinjuju. Povremene i spontane (CASUAL) boje reflektiraju hladnu svjetlost. Čelično siva dijeli, dok ih blještavo ističe jarko žuta gotovo psihodeličnog efekta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju