Nije nužno raditi radikalne promjene u svom interijeru kako biste ga osvježili i u njemu se osjećali udobnije. Dok čekate neka bolja vremena kada ćete svoju kupaonu u potpunosti preurediti, pokušajte s nekim manje zahtjevnim zahvatima.

Ukoliko ste si zbog krize obećali da ćete trošiti samo na nužne stvari, time se niste prisilili  odreći sitnih zadovoljstava. Životni prostor možete osvježiti uz par trikova i malo mašte za što vam nisu potrebni veliki izdaci. Za vas smo odabrali nekoliko zgodnih ideja koje vam darujemo kao inspiraciju za mini makeover projekte u najintimnijem dijelu vašeg prostora, njezinom veličanstvu kupaonici.

Ukrasite ogledalo!

U trgovinama s opremom za dom pronađite zgodne naljepnice koje se mogu aplicirati na zid ili na staklo pa njima ukrasite svoje postojeće ogledalo, čime ćete postići izgled obnovljene kupaonice. Dolaze u raznim bojama i motivima, zasigurno ćete pronaći onaj koji najbolje odgovara vašem karakteru.

 

Stakleni lusteri nisu namijenjeni samo za predsoblja, postavite ga u kupaoni

Ručnike u košare!

Za romantičan izgled vaše kupaonice nabavite neke lijepe pletene ili platnene košare pa u njih zarolajte nekoliko malih ručnika. Nabavite ih u toplim pastelnim bojama, ili u nekoliko tonova jedne boje! Osim što će vam poslužiti kao ukras, ručnici će vam uvijek biti na dohvat ruke.

Haljinicu na umivaonik!

Ovim se popularnim i jednostavnim trikom možete poslužiti kako bi uz zaista minimalan trošak i trud napravili promjenu u svojoj kupaoni. Ne bojte se boja i dezena, neka bude veselo! Na prostor ispod umivaonika stavite šareno platno kojim ćete prekriti taj dio, a koji vam ujedno može poslužiti kako malo spremište.

Chic luster na strop!

Zašto bi ovakvi stakleni 'chandallier' lusteri uvijek morali biti rezervirani za salone i predsoblja? Nabavite jedno takvo ogledalo manjih dimenzija i postavite ga u kupaoni. Uz odgovarajuću boju zidova glamurozan efekt najdražeg ženskog kutka u stanu je zajamčen!

Cvijet u bočicu!

Uz malo mašte i truda vaša će kupaonica izgledati potpuno drukčije

Dašak romantike u vašoj kupaonici podarit će i cvijet. Nabavite jednu efektnu malu staklenu bočicu i oko grla omotajte neku romantičnu ogrlicu od perlica. Napunite je vodom, ubacite par kamenčića na dno i neki nježan cvijet poput gerbera ili orhideje. Ma može li romantičnije? U kupaoni možete držati i paprat koja voli vlagu.

Uz sitne detalje poput promjene ručki na ormarićima ili stalka za ručnike koje možete naći u specijaliziranim trgovinama ne morate mijenjati ništa, oni će napraviti malu promjenu, no i osvježiti vašu kupaonicu.

Ispod prozora možete ugraditi policu na koju ćete staviti različite ukrase ili potrepštine. Promijenite li samo zavjese na kadi koje će tonom pristajati vašim ručnicima najdraža prostorija u kući izgledat će kao da su ju dotaknule ruke dizajnera interijera.

Za promjenu izgleda vaše kupaonice uistinu nisu potrebne velike promjene već samo malo truda. 

Savjetuje: Tea Jukić, www.hobbychic.blogspot.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju