Želite li unijeti neke promjene u svoj životni prostor to ne mora nužno značiti rušenje zidova, kupnju nove kuhinje ili pak potpuno novu kupaonu. Malim preinakama uz nekoliko sitnih ulaganja poklonite vašem domu sasvim novo ruho. Otkrijte kako.

Dnevna soba

Vjerujemo kako ste kreativni, stoga se primite olovke i papira i poigrajte se s omiljenim oblicima. Nacrtajte komodu kakvu ste oduvijek htjeli. Dovoljno je da odaberete kocku kao osnovu i pustite mašti na volju. Ovaj projekt neće vas koštati puno, dovoljne su spretne ruke majstora koji će vašu ideju pretvoriti u djelo. A vi ćete ponovno uživati u gledanju omiljene tv serije ili u čitanju omiljene knjige jer prizor ispred vaših očiju je baš lijep.


Kuhinja

Vjerujemo kako ste kreativni, stoga se primite olovke i papira i poigrajte se s omiljenim oblicima. Nacrtajte komodu kakvu ste oduvijek htjeli.

Kante za smeće obično su skrivene unutar vaših kuhinjskih elemenata, a problem je što ih morate izbaciti jer jednmostavno trebate taj prostor. Ako ste pravi eko tip razumijemo kako te tri kante uistinu zauzimaju pola kuhinje, no zašto ih ne biste upakirali u novo ruho i učinili ih novim detaljem, štoviše ukrasom vaše kuhinje. Neiskorišteni komad zida savršeno će vam poslužiti ako na njega objesite tri zgodno oslikane kante, a ispod njih posložite košare za papir.

Radna soba

Razbacani papiri, olovke, novine svuda naokolo i vama su počele bosti oči, a shvatili ste kako polovicu vremena provedenog u njoj trošite u potrazi za dokumentima ili važnim projektima. Uistinu je vrijeme da nešto poduzmete. Nabavite najobičnije zidne police koje imaju dovoljno pregrada koje će vam pomoći da sve bude na svom mjestu. Kako biste udahnuli malo svježine obojite zid u npr. opuštajuću boju lavande.


Spavaća soba

Još jedan ormar u vašem životu jednostavno je neophodan, no nažalost ne pronalazite niti jedan kutak u cijelokupnom stanu za njega. No čekajte malo, nije li prostor ispod vašeg kreveta neiskorišten? Potrebno vam je tek nekoliko drvenih kutija s kotačima koje je lako ugurati ispod kreveta, koje vam neće smetati niti oduzeti dodatni prostor, a više su nego ekonomične. U njima možete čuvati posteljinu, prošlosezonsku garderobu. Zgodno je što uvijek znate gdje vam se što nalazi.

Neiskorišteni komad zida savršeno će vam poslužiti ako na njega objesite tri zgodno oslikane kante, a ispod njih posložite košare za papir.

Predsoblje

Dio stana za koji brojni smatraju kako nije vrijedan posebne pažnje jest predsoblje. Ono može podnijeti nered, neukus, monotonost, no i vama samima dozlogrdilo je da to bude dio koji biste najradije prekrili plahtom kada dolaze gosti. Stoga se primite kista i nekoliko poteza koji obični bijeli ladičar mogu pretvoriti u pravo barokno djelo. Nabavite stari stolac koji nije potrebno čak ni prelakirati, jer njegov oronuli izgled izgleda dražesno. I uspjeli ste najdosadnije kvadrate učiniti zanimljivima.


Kupaona

Ok, naslijedili ste stan i uspjeli ste svemu dati svoj osobni touch, no preuređenje kupaone ostavili ste za neka bolja vremena. Sada već očajavate jer ne možete podnijeti tu monotonu prostoriju koja jedino vama bode oči, a nažalost bolja vremena još nisu stigla. Imamo riješenje, nabavite kupaonski pomoćni stolić kakav su koristile naše bake. Obojite ga u omiljenu boju i naslažite na njega sve sitnice koje su prije bile razbacane uokolo. Zgodno je ako stolić učinite mobilnim, mali kotačići lako se daju ugraditi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju