Kako dati domu onaj finalni „touch“ sitnicama, svevremenska je tema. Upravo iz tog razloga, predstavljamo temu koja govori o pridavanju pažnje platnenim dekoracijama

Šareni svijet kupaonice 

Kupaonica je mjesto gdje se uređujemo, opuštamo i uljepšavamo, stoga bi trebala biti prostor u kojem uživamo. Osim simfonije mirisa i svježine koji bi uvijek trebali krasiti vašu kupaonicu, potrebno joj je dati osobnost. To je, naravno, najlakše učiniti detaljima! 

Bilo da tek uređujete kupaonicu ili želite osvježiti postojeću koja vam se čini tako starom i tmurnom, posebnu pažnju posvetite odabiru ručnika i tepiha kojima ćete ukrasiti kupaonicu.
Većina ljudi odlučuje se za kupaonicu svijetlih pločica, koja bez veselih detalja djeluje vrlo beživotno. Takav prostor najlakše je osvježiti šarenim ručnicima živih boja. Odlučite se za boju koja će se provlačiti kroz sve ukrase. Izuzetno poželjna je vesela crvena koja u kombinaciji s narančastom djeluje izuzetno moderno. Dodate li takvim ručnicima tepih iste boje, vaša će kupaonica zasjati novim sjajem. 
Volite li više zemljane boje i minimalizam, bijelu ili krem kupaonicu ukrasite detaljima tople smeđe boje ili pak izuzetno popularne zelene.
U starije kupaonice je nešto teže unijeti dozu živosti, budući da su nekoć popularne bile tamne i sjajne keramičke pločice, poput sjajnih zelenih, smeđih i sivih. U takav prostor potrebno je unijeti apsolutnu suprotnost kako bi zabljesnuo. Sumorne sive ili sivo-crne pločice zadivite jarkom ružičastom, a smeđoj kupaonici dodajte detalje žive narančaste boje. Iznenadit ćete se koliko će relativno jeftini i jednostavni detalji doprinijeti izgledu vaše kupaonice. 

Kuhinja iz snova 

Prilikom uređenja stana, često slušamo kako je kuhinja srce doma, mjesto gdje se kuha i druži, i gdje se često, sasvim spontano okuplja obitelj i prijatelji.
S veseljem biramo boje kuhinjskih ormarića i radne ploče, usklađujemo s pločicama, a kuhinjske krpe i stolnjake kupujemo onako usput ili ih nasljeđujemo od mama i baka, zar ne? I što je najvažnije, ružni stolnjaci i kuhinjske krpe nam uopće ne smetaju jer u vlastitom domu rijetko primjećujemo takve sitnice. No, sjetite se samo koliko ste puta posjetili prijateljicu i divili se njenoj modernoj kuhinji, a usput se čudili kako je novi stol mogla nagrditi ružnim, starim stolnjakom. Imajte to na umu prvom prilikom kad budete kupovali krpe, ručnike, stolnjake i podloške za jelo.
Potrudite se da te platnene dekore uskladite s bojama vaše kuhinje, a salvete s priborom za jelo. Na taj ćete način izraziti svoj stil i ukus, a vaša će kuhinja izgledati kao iz časopisa. 

Udobnost i ljepota 

Udobnost je, slažemo se, na prvome mjestu. Velik dio života provodimo spavajući, stoga madrac, ali i posteljina moraju biti izuzetno ugodni i svježi.
Osim klasične pamučne posteljine, tržište vrvi od ponude svilene i satenske posteljine, sa ili bez potpisa, ugodne „ljetne“ posteljine od frotira ili pak posteljine od flanela koja je posebno ugodna zimi. Uz udobnost, važno je da vam spavaća soba bude i oku ugodna kako bi vrijeme provedeno u njoj bilo pravo uživanje. Staru spavaću sobu najlakše je osvježiti novom posteljinom koja će pratiti stil sobe, ili pak tome stilu pružiti apsolutnu suprotnost – tamnu sobu uljepšati svijetlom posteljinom ili onom živih boja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju