Dom predsjednice zagrebačke Gradske skupštine Tatjane Holjevac pun je detalja, stilskog namještaja, rukom vezenih stolnjaka. No, mjesto je to u kojem se doista živi, osobito u dobro oprenljenoj kuhinji u kojoj Tatjana spravlja razne delicije

Rosenthalov Maria Weiss porculanski servis, Meissen tanjuri, ručno vezeni stolnjaci, srebrna Cartier zdjela...

Ništa u domu Tatjane Holjevac nije samo ukras, već se svi vrijedni i antikni predmeti koriste, osobito u vrijeme raskošnog nedjeljnog ručka koji predsjednica zagrebačke Gradske skupštine zna pripremati i dva dana.

U njezinom stanu u zagrebačkom centru uložilo se mnogo truda i pažnje. Prostrani stan gotovo i da nije imao odijeljenih prostorija, pa je tek poptunom adaptacijom i gradnjom pregradnih zidova stvoren željeni raspored.

Kuhinja i blagovaonica su Tatjanino carstvo u kojem priprema objede za svoju obitelj, kompote ili pekmeze od naranči.

Terasa je prostrana, ugodna bijela, a s nje puca pogled kakav možete samo poželjeti.

Dnevnim boravkom dominira bijela kožna garnitura, a na zidovima se nalaze slike Ede Murtića, ali i Šestićeva povijesna slika nekadašnjeg Bundeka.

Tko drži umjetnine u kupaonici?

Radni kutak mjesto je na kojem zna sjesti, upaliti svoj kompjuter i dovršiti zaostatke, no ipak, čini se kako je dan najbolje započeti na terasi, uz mirise prirode i pogled na zeleni Zagreb...

Više na stranici inMagazina

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju