Ma, samo da je otkačeno i veselo, kaže Beth koja je u svaku prostoriju postavila mnoštvo svojih slika. Općenito je mišljenja kako na zidu ne treba visiti vrhunsko djelo da bi prostor izgledao lijepo. Dovoljno je na njega staviti sliku običnog bambusa sa šarenim okvirom i misija je postignuta.

Zaustaviti trenutak...

Beth Jansen priznaje kako je od djetinjstva osjećala veliku strast prema umjetnosti. Još kao djevojčica zaljubila se u sve žanrove glazbe (kada bi pjesma krenula odmah sam se osjećala sretnije, prisjeća se), a roditelje je često vukla za rukav kada bi tijekom neobavezne, popodnevne šetnje gradom prolazili kraj kakve galerije i molila ih da uđu unutra i gledaju 'lijepe slike'.

Ponosim se svojom kreativnom energijom i osobinom da vidim lijepo u neobičnim prostorima. Zato me najviše zanima fotografiranje interijera jer na tom području mogu pokazati najbolje od sebe - kaže Beth

Kao srednjoškolka počela se zanimati za fotografiju, a ljubav prema 'zaustavljanju trenutaka' ostala je do danas kada je dugododišnji hobi prerastao u ozbiljan posao.

Carstvo boja u Oklahomi

- Ponosim se svojom kreativnom energijom i osobinom da vidim lijepo u neobičnim prostorima. Zato me najviše zanima fotografiranje interijera jer na tom području mogu pokazati najbolje od sebe - kaže Beth koja je nedavno javnosti odlučila pokazati i svoje životno gnijezdo smješteno u Oklahomi koje je, očekivano, prepuno boja i nesvakidašnjih kombinacija materijala i oblika namještaja.

Dom koji ova fotografkinja dijeli sa svojom obitelji prostran je i očarava na prvi pogled. Neki bi vjerojatno prilikom opisivanja upotrijebili riječ kičast, ali Beth kaže, kako je u njegovo uređenje utkala svoju dušu i osobnost.

Kako spariti boje

- Unatoč onom što društvo prihvaća kao lijepo, kuća nije drugačije mogla ispasti jer to onda ne bi bio moj dom već 'nečiji' dom. Najveći izazov bio mi je spariti boje, jer sam koristila poprilčno veliki broj nijansi, a istovremeno sam htjela izbjeći dojam cirkusa.

Volim moderan stil, ali pod uvjetom da se u sobi osjećam ugodno i da zrači toplinom. Tijekom odrastanja, zbog očevog posla, često sam mijenjala mjesto boravka, ali sjećam se da gdje god smo došli, moji roditelji su stan ili kuću uvijek uređivali na isti način - u seoskom ili, pak, shabby-chic stilu.

Carstvo slatkiša i plišanih predmeta

To je ostalo u meni, pa i danas volim toplinu drveta i organske elemente. Naravno, sve se mora začiniti bojama koje naprosto obožavam. Nemojte se bojati koristiti boje i uzorke.

Samo naprijed, samo hrabro, uživajte u trenutku, usudite se - savjetuje Beth koja priznaje da, iako joj je obitelj davala potporu prilikom opremanja doma, nesuglasice nisu izbjegnute.

Primjerice, kada joj je suprug ugledao zajedničku spavaću sobu dok još u njoj nije bilo namještaja već samo obojani zidovi (čitaj: svaki zid u drugoj boji), jako se naljutio rekavši kako ne želi spavati u 'carstvu slatkiša i plišanih predmeta'.

Vintage trgovine

No vrijeme i ljubav su napravili svoje, pa sada, kaže Beth, upravo ovu prostoriju navode kao najdražu u kući.
-Većina namještaja kupljena je na buvljacima i u antiknim-vintage trgovinama.

A tapete? Pa, koga briga di ste ih nabavili. Tapete u mojem domu su papiri namijenjeni zamatanju darova ili bilo koji ukrasni papir koji se za zid može zalijepiti ljepilom za tapete.

Taj divni svijet interijera

Ma, samo da je otkačeno i veselo - priča Beth koja je u svaku prostoriju, logično, postavila mnoštvo svojih slika, a općenito je mišljenja kako na zidu ne treba visiti vrhunsko djelo da bi prostor izgledao lijepo. Kaže, dovoljno je tek na njega staviti sliku običnog bambusa sa šarenim okvirom i misija je postignuta.

- Blogerica sam i mogu surfati satima te od drugih crpiti ideje i inspirirati se. Želim naglasiti kako moj dom vjerojatno ne bi odgovarao svakome. I to je poanta svega.

Vaš životni prostor treba odgovarati vama i samo vama, pa makar ga svi drugi proglasili ružnim. Zbog toga je svijet interijera divan. Svakome se sviđa nešto drugo, svi imaju drugačije ukuse - oduševljeno je zaključila priču o svom domu simpatična fotografkinja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju