Jura Gašparac posjetio je dvorac u vlasništvu Janka Mršića-Flögela. Dvorske salone, čaše iz doba Stjepana Radića, umjetnine i ostake plemenitaške predmete pokazala mu je Jankova majka, znanstvenica Mirna Mršić-Flögel

Vrata dvorca s početka 17. stoljeća otvorila je znanstvenica Mirna Mršić-Flögel koje je uz uvidne taktove na klaviru ljubazno pozdravila Juru Gašparca.

Dvorac, čiji su prvi vlasnici bili grofovi Keglević, a zatim Vraniczany, propadao je zbog dotrajalosti, no obitelj Mršić-Flögel, počela je s obnovom i restauracijom prije gotovo sedam godina.

Od tada se mnogo toga promijenilo, kazala je gospođa Mirna koja je svom gostu pokazala hodnik dug stotinjak metara i mnogobrojne salone u kojima često organizira umjetnička i kulturna događanja.

Svom je gostu ugledna znanstvenica u ruke predala i čaše koje je izradila Zagrebačka tvornica stakla u doba kada je Ante Starčević osnivao stranku, pokazala brojne umjetnine i portrete i restaurirani dio dvorca čiji uporabni dio broji više od 2700 četvornih metara.

Više na stranici inMagazina

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju