Marljive ruke akademskih slikarica odbačenom i starom namještaju daruju novo ruho. Spretnim odabirom materijala i boja stare komode i ormare pretvaraju u unikate koji će se odlično uklopiti u svaki interijer

Ana Barbić Katičić i Nikolina Šimunović su prijateljice, akademske slikarice. Obožavaju buvljake. Ondje pronalaze odbačene predmete i namještaj. Zahvaljujući njihovoj originalnoj ideji komode, vješalice i stolci postaju unikati s umjetničkom vrijednosti.

'Namještaj smo počele oslikavati kod kuće, a kada smo shvatile da volimo raditi iste stvari, udružile smo se.', rekla je Ana.

U početku su oslikavale stari namještaj prijatelja i poznanika, no hobi je ubrzo prerastao u posao koji danas obavljaju u zajedničkom ateljeu.

Posao nije lak, a Ana i Nikolina barataju bušilicom i brusnim papirom bolje od većine muškaraca. Prije oslikavanja potrebno je napraviti dobru podlogu, pa djevojkama teretana uopće nije potrebna.

Ideje dolaze u hodu, crteži nastaju spontano, a tijekom preuređivanja namještaja koriste se različitim materijalima.

Djevojke mane pretvaraju u prednosti, a pogrešaka se ne boje. Rezultat je unikatni namještaj koji će se uklopiti u gotovo svaki interijer.

Više u inMagazinu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju