Dvadeset i osam godina stara Denise Bidot jedna je od trenutno najzaposlenijih XL manekenki u svijetu mode. U nekoliko godina zavladala je 'plus size' scenom, ali putena brineta nikada nije ni sanjala da će se baviti tim poslom.

S 18 godina Denise Bidot se iz Miamija preselila u Los Angeles kako bi pokrenula svoju glumačku karijeru. Već je tada bila djevojka s oblinama i na audicijama su joj govorili da mora izgubiti barem 10 kilograma jer 'ima osobnost za glavne uloge i tijelo za uloge najboljih prijateljica'. Ona je to uporno odbijala jer je smatrala da kilogrami nemaju veze s njezinim talentom i da nema ništa loše u obliku njezinog tijela.

'Nisu mi bila jasna ta pravila. Ništa na mom tijelu nije bilo neobično', rekla je Denise.

Denise Bidot je postala zaštitno lice nekoliko velikih modnih kampanja, a prošle godine zablistala je na londonskom modnom tjednu

U međuvremenu je na nagovor majke koja je željela da se Denise obrazuje, upisala tečaj za vizažista. Počela je šminkati modele na modnim revijama, a na jednoj od revija njezinu putenu ljepotu otkrio je fotograf omogućivši joj titulu prvog latino XL modela koju danas nosi.

Danas niže uspjeh za uspjehom. Postala je zaštitno lice nekoliko velikih modnih kampanja, a prošle godine zablistala je na londonskom modnom tjednu. Česta je gošća televizijskih emisija u kojima žene pokušava naučiti da zavole svoja tijela bez obzira na veličinu.

Samohrana je majka 6-godišnje djevojčice i čvrsta u namjeri da taj stav prenese i na nju.

'Govorim joj da je savršena takva kakva je, želim da odrasta sigurna u sebe. Sada kada sam majka moram se još više dokazivati. Uvijek sam bila samopouzdana osoba i vjerna sebi. Volim ovo što radim jer time inspiriram žene diljem svijeta. Budite zdravi i uživajte u životu', poručuje Denise i nada se da se jednog dana njezin oblik tijela neće tretirati kao anomalija u modnoj industriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju