IPL je tehnologija pulsirajućeg svijetla visokog intenziteta, a primjenom svjetlosnih impulsa na koži dlačica otpada te se sprječava njen ponovni rast. Odlučili smo provjeriti učinak kućnih aparata za trajnije uklanjanje dlačica i podijeliti s vama što smo saznali

Koristile smo Philips Lumea Precision Plus (SC2008) noviji i jači model za svjetlosnu depilaciju poznatog proizvođača koji koristi salonsku tehnologiju IPL uklanjanja dlačica. Ovo je najučinkovitiji kućni tretman za trajno uklanjanje dlačica koji je bezbolan i jednostavan za korištenje. Aparat je bežičan te vrlo lako pristupa svim dijelovima koje želimo tretirati.

Priprema prije upotrebe
Važno je provjeriti odgovara li korištenje vašem tipu kože i boji dlačica.

Philips Lumea nije pogodan za korištenje na jako tamnoj koži. Pomoću ovog aparata moći ćete skinuti tamnije plave, smeđe, tamno smeđe i crne dlačice na tijelu ali upotreba nije sigurna za crvene, sijede ili jako svijetle dlačice. Upotreba kod tamnijih tipova kože posebno navedenih boja dlačica, ne preporuča se niti će biti učinkovita pa ukoliko spadate u ove kategorije, odlučite se za druge metode uklanjanja dlačica poput epilacije.

Uz današnju dostupnu tehnologiju, epilatori su postali sve manje bolni sa znatno dužim učinkom od jednostavnog brijanja dlačica.

Philips Lumea Precision Plus donosi brojna olakšanja u borbi protiv dlačica. Bez naručivanja, skupljih salonskih tretmana i bez bolova, možete u udobnosti svog doma polako krenuti u trajnije skidanje neželjenih dlačica

Područje koje želimo tretirati Lumea-om potrebno je prije prvog tretmana obrijati. Koristi se isključivo britvica, dok je korištenje krema za depilaciju, skidanja voskom, epilatora zabranjeno. Brijanje je potrebno samo prije prvog korištenja Philips Lumea, tijekom korištenja koža postaje sve mekša i glatkija, pa nije potrebno skidati dlačice.

Kako smo ga često mi koristile?
Preporučeno korištenje prvih 2 mjeseca je svaka 2 tjedna. Mi smo tretmane ponavljale otprilike u tim intervalima, od 2-3 tjedna.

Dosada smo odradili ukupno 3 tretmana a rezultat su slabije dlačice bez urastanja. Svaki sljedeći tretman bio mnogo jednostavniji (i brži) jer dlačica svaki put bilo sve manje i manje. Ovisno o vrsti kože i debljini dlačica puni efekt depilacije primjetan je već od šestog tretmana, a obzirom da je ova vrsta depilacije nije invazivna poput voska ili britvice, odmah smo imale osjećaj da je koža znatno mekša i nježnija.

Nakon tretmana nema oštećenja niti bolova na koži, a dlačice su prestale urastati što je jedan veliki plus za ovu vrstu uklanjanja dlačica.



Tretman cijele noge trajao je prvi puta oko 25 minuta, dok smo s vremenom došle na 15 do 20 minuta za cijelu nogu.

Je li metoda zaista bezbolna?
Osjetile smo samo toplinu prilikom bljeska. Mi smo aparat podesile na stupanj 4 kod obrađivanja nogu, te u početku stupanj 3 za bikini područje. Tretman ne smije boljeti. Ukoliko osjetite bol, smanjite intenzitet jer može doći do oštećenja kože.

Izlaganje suncu
Obzirom da nam slijede topli, ljetni mjeseci provjerile smo i možemo li aparat koristiti i tijekom boravka na suncu ili moru. Bitno je kožu zaštiti i ne izlagati direktno na sunce, 24 sata nakon tretmana.

Ne preporučamo sunčanja ili duge boravke na suncu 14 dana nakon tretmana, ali ipak, uz zaštićenu kožu kremom za sunčanje, možete se okupati i boraviti na plaži

Sljedećih 14 dana nakon tretmana, pokrijte tretirane dijelove kože a ukoliko ste na moru, izbjegavajte direktno izlaganje suncu a tretiranu kožu zaštitite minimalno faktorom SPF 30+.

Ne preporučamo sunčanja ili duge boravke na suncu 14 dana nakon tretmana, ali ipak, uz zaštićenu kožu kremom za sunčanje, možete se okupati i boraviti na plaži. Pripazite samo da nakon izlaska iz vode ponovo nanesete kremu za sunčanje.

Zaključak testiranja
Philips Lumea Precision Plus svakako donosi brojna olakšanja u borbi protiv dlačica. Bez naručivanja, skupljih salonskih tretmana i bez bolova uz redovito korištenje i odgovorno ponašanje, možete u udobnosti svog doma polako krenuti u trajnije skidanje neželjenih dlačica.

Rezultati nikada ne dolaze odjednom pa budite strpljive i kontinuiranim korištenjem osigurajte efekt željene glatke kože sa znatno manje dlačica. Preporučena maloprodajna cijena ovog aparata je 4.099,00 HRK što nije malen iznos ali kada smo ga usporedile sa cijenama IPL tretmana u salonu, od u prosjeku 700 HRK za područje cijelih nogu, svakako isplativa investicija.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju