Glamurozni događaji poput 80. filmskog festivala u Veneciji uvijek iznjedre kreativce koji se istaknu autentičnim stilom. Jedan od njih je poznati talijanski dizajner Diego Dolcini koji se na crvenom tepihu pojavio u štiklama kako bi predstavio svoj novi izum – sasvim bezbolne cipele na petu.

Galerija Diego Dolcini u Veneciji Diego Dolcini u Veneciji Diego Dolcini u Veneciji +1 Diego Dolcini u društvu prijateljice Lucrezie Lante della Rovere u istim cipelama

Neudobne cipele dokazuju onu staru poslovicu da se za ljepotu treba trpjeti, a mnogi su inovatori zadnjih nekoliko godina pokušali pronaći način koji će pomoći ženama da se riješe grčeva, žuljeva i neugodnog osjećaja zatezanja u području stopala.

Na kraj tom problemu je stala talijanska tvrtka Gait-Tech, koja je početkom ove godine predstavila genijalno i inovativno rješenje za ovaj problem.

Ono se temelji na 45 godina istraživanja i analiza, a dolazi u obliku biomehaničkog uloška ugrađenog u cipelu koji ublažava pritisak stopala i tako omogućuje zdraviji i stabilniji hod u štiklama.

Diego Dolcini u Veneciji Diego Dolcini (Foto: Profimedia)

Cipele s petom oduvijek su predstavljale ono najbolnije vezano za ženstvenost i senzualnost, posebno jer su kroz povijest postale sinonim za bol i neugodan osjećaj u svečanim prilikama kad trebamo zablistati, rekao je Andrea Goldoni, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Gait-Tech u priopćenju za javnost.

Kako bi cijela priča dobila na težini, tvrtka je na mjesto kreativnog direktora postavila veliku facu u svijetu cipela, Diega Dolcinija, koji je dizajnirao komade za Rihannu, Madonnu i Beyonce, a iskustvo skupljao u Gicciju i Dolce & Gabbani.

Diego se u Veneciji pokazao u efektnom odijelu koje se sastoji od kariranog sakoa i elegantnih hlača sa širokom pasicom, dok je bijelu košulju odabrao kao odličnu podlogu s kojom se ne može pogriješiti.

Diego Dolcini u Veneciji Diego Dolcini u društvu prijateljice Lucrezie Lante della Rovere u istim cipelama (Foto: Profimedia)

I to ne bi bilo nešto neobično da slavni dizajner kombinaciju nije upotpunio štiklama s potpeticom od 11 centimetara. Poglede je privlačio njegov impresivni i sgurni hod.

Za tu je priliku dao izraditi poseban model crnih sandala s tankom potpeticom i remenjem oko gležnja u broju 43. Kolekcija koja nosi njegovo prezime i u kojoj će se pronaći i par elegantnih sandala, javnosti će biti predstavljena krajem listopada 2023. godine.

Stručnjak za cipele tom je prilikom htio testirati proizvod i svijetu pokazati da je s tvrtkom Gait-Tech izradio nešto doista revolucionarno. Radilo njihovo rješenje ili ne, kapa do poda za originalnu reklamu. 

Diego Dolcini u Veneciji Diego Dolcini (Foto: Profimedia)

Tako to radi vječni top-model: Izdanje Carle Bruni o kakvom sanja svaki crveni tepih Carla Bruni u Veneciji - 6 Carla Bruni u Veneciji - 3 Carla Bruni u Veneciji - 1 +3 Carla Bruni u Veneciji - 7

Adriana Lima u wow haljini koja tako lijepo grli ženske obline Adriana Lima Glamurozno izdanje Adriane Lime za crveni tepih u Veneciji Duga svjetlucava haljina ima gola leđa i šlep +2 Adriana Lima na crvenom tepihu u Veneciji - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju