Bez obzire koje dijete se držali, odnosno koji način mršavljenja izabrali, jedno je zlatno pravilo koje garantira gubitak kilograma, što je i znanstveno dokazano

Želimo li smršavjeti moramo se držati određenih pravila, no studija koju je provela ustanova American Academy of Pediatrics dokazala je da jedno zlatno pravilo garantira uspješno mršavljenje.

Bez obzire koje dijete se držali, odnosno koji način mršavljenja izabrali, jedno je zlatno pravilo koje garantira gubitak kilograma

Recept je vrlo jednostavan: prestanite govorite o tome koliko imate kilograma i koliko morate smršavjeti i zaista ćete smršavjeti. Naime, znanstvenici su zaključili da je vođenje razgovora o kilogramima i dijeti najbrži način da sabotiramo sliku o vlastitom tijelu i odnos prema hrani. Pročitajte i 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Stručnjaci ističu da je ovakav pristup mršavljenju povezan s našim odrastanjem i onime što smo o hrani i kilogramima slušali od naših roditelja.

'Ako su roditelji bili previše opterećeni vlastitom kilažom ili upozoravali dijete da pazi na broju na vagi, kod djece postoji veća šansa će usvojiti nezdrave načine mršavljenja. Navike koje smo stekli u djetinjstvu ne nestanu samo tako kada odrastemo', piše u istraživanju.

Na dalje, ako baš ne možete izbjeći razgovor o mršavljenju, bolje je da se u razgovoru usredotočite na zdrave navike, poput pravilne prehrane, bez spominjanja kilaže. Dakle, kada želimo smršavjeti prvenstveno se moramo fokusirati na to da se osjećamo bolje, da se bolje hranimo i da vježbanjem postignemo bolju fizičku formu nego da postignemo određeni broj kilograma. Da smršavite može vam pomoći i čaj riječkog kardiologa koji topi do 100 kilograma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju