Poznato je da dijete 'vole' oštre začine, a jedan od takvih začina koji vam itekako može pomoći u mršavljenju ujedno i pomaže sniziti kolesterol

Dijeta koja sadrži kumin, začin ugodno svježe pa skoro i opore arome, itekako može pospješiti rezultate mršavljenja, pokazalo je istraživanje iranskog Sveučilišta Sadoughi University of Medical Sciences.

U studiji su žene bile podijeljene u dvije grupe. Jedna grupa tijekom ručka i večere jela je 3 grama kumina pomiješanih u jogurtu, a druga grupa jela je jogurt bez kumina. Obje grupe bile su na dijeti 3 mjeseca.

Dijeta koja sadrži kumin, začin ugodno svježe pa skoro i opore arome, itekako može pospješiti rezultate mršavljenja, dokazalo je istraživanje

Na kraju studije ispostavilo se da su žene koje su jele kumin smršavjele 4,5 kilograma u prosjeku više od žena koje nisu jele kumin. Ispitanice koje su konzumirale kumin također su imale manji opseg struka, indeks tjelesne mase, razine kolesterola i postotak masnog tkiva. Želite li biti sigurni da ćete smršavjeti pročitajte 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Kumin je bogat fitosterolom, biljnom supstancom koja sprečava apsorpciju kolesterola u tijelu. Kumin također može ubrzati metabolizam, poput drugih oštrih začina. A kada metabolizam brže radi, lakše i mršavimo. Svaka dijeta i način mršavljenja podrazumijeva i ispijanje dovoljnih količina vode. Doznajte koliko točno vode morate popiti da biste smršavjeli.

Evo i prijedloga kako kombinirati kumin s drugim začinima i povrćem:

1. Kumin dodajte češnjaku u prahu, čili prahu, luku u prahu, papru i papriki da biste dobili začinsku mješavinu koju možete dodavati raznim jelima.

2. Nekoliko žličica mljevenog kumina dodajte prženom povrću kao što su batat, mrkva, cvjetača, bundeva ili tikva.

3. Kumin možete dodati i humusu ili majonezi kada radite umak za čips i slične grickalice te namaz za sendvič.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju