Nitko ne sumnja u to da svaka žena želi čvrstu i dobro oblikovanu stražnjicu. Donosimo vam nekoliko laganih, jednostavnih i što je navažnije potpuno besplatnih vježbi koje možete izvoditi bilo gdje.

Izbjegavajte lift i penjite se stepenicama

Nemojte to shvatiti olako. Stepenice su idealne za mišiće stražnjice, pa ih koristite što je više moguće bez obzira jeste li u zgradi, šoping centru… ne samo da ćete učvrstiti mišiće stražnjice, nego ćete definirati ostale nožne mišiće. Najbolje je da za početak idete dvije po dvije stepenice.

Čučnjevi

Ništa ne učvršćuje vašu stražnjicu kao čučnjevi. Stoga raširite stopala, a vrhovi prstiju neka gledaju prema stranama, a ne prema naprijed. Ruke stavite na bokove i ispravite leđa. Noge savijajte u koljenima i spuštajte se koliko možete. Stegnite mišiće stražnjice i trbuha. Vježbanje ponovite petnaest puta.

Iskorak

Upalite televizor ili glazbu, pripremite se na iskorak i budite zadovoljne ishodom.. Jednom nogom iskoračite ispred druge, ali tijelo neka bude ispravno. Ruke stavite na bokove, savijte noge i spustite se toliko da koljenom stražnje noge gotovo dotaknete tlo. Mišiće stražnjice držite zategnutima. Vježbu ponovite 10 puta svakom nogom naizmjence.

Dizanje zdjelice

Ovo je odlična vježba za vašu stražnjicu, mišiće donjeg dijela leđa i mišiće oko zdjelice. Legnite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima postavljenima na tlo. Ruke su uz tijelo sa dlanovima okrenutima prema tlu. Stražnjicu polako dižite od tla i gurajte zdjelicu što više možete u zrak.

Kako do besprijekorno ravnog trbuha?

Pripazite da ne koristite ramena ili leđa, već mišiće stražnjice i nogu. U ovoj pozi ostanite dok polako ne nabrojite do 10, tada se polako spustite i ponovite najmanje 10 puta.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju