Strast za gledanjem 'Simpsona' pred televizorom osim puke zabave pretvorit će se i u borbu protiv pretilosti. Američka vlada je uložila 640.000 funti u sponzorirane epizode te obitelji koja će motivirati da građani oponašaju njihove pozitivne navike.

Da je pretilost postao ozbiljan problem ne samo kod odraslih nego i kod djece postalo je jasno i američkom ministarstvu zdravstva koje je za zaštitnu kampanju protiv pretilosti odabralo obitelj Simpson.

Vlada je odlučila uložiti 640.000 funti u animiranu seriju tijekom tri mjeseca i time će pokušati navesti ljude da vježbaju i da se zdravije hrane.

Oni neće u potpunosti odobriti prehrambene navike ove smiješne obitelji što će iskazati kroz slogan 'Supporting the Simpsons: Sometimes', što znači 'Podržavamo Simpsone: Ponekad'.

Iako je ova žuta obitelj predstavljena kroz negativan aspekt stručnjaci u njima vide i pozitivne strane poput zajedničkog jedenja za stolom.

Bart Simpson je dječak koji vježba 60 minuta dnevno što stručnjaci također preporučaju, dok je njegova sestra Lisa vegetarijanka i dnevno pojede pet obroka voća i povrća.

U oglasu kojim započinju sponzorirane epizode bit će prikazana obitelj koja sjedi na kauču jede pizzu, sladoled i čips. Nezdrava će hrana odjednom nestati, a zamijenit će je mrkva, jabuka i ostale zdrave namirnice.

Tim bi potezom omiljeni likovi mogli utjecati na svijest građana da promijene prehrambene navike.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju