Žene su osjetljive na prve znakove starenja pa bojenjem kose vješto prekrivaju sijede vlasi. Hennaplus trajne boje za kosu osim nove boje i sjaja vašoj će kosi pružiti potrebnu njegu i zaštitu od vanjskih utjecaja.

Ovih je dana promjena boje kose uobičajeni fenomen, no bojenje je bilo uobičajeno već i prije 3 tisuće godina. Kraljevi drevnog Babilona bili su poznati po upotrebi zlatne prašine kojom su mijenjali boju svoje kose. Poznato je i da su ljudi, već od drevnih vremena bili vrlo osjetljivi na dobivanje sijedih vlasi pa su koristili kanu i ekstrakt čajeva kako bi prikrili znakove starenja.

U doba Rimskog carstva žene su prve izbjeljivale svoju kosu koristeći mnoštvo recepata s biljnim sastojcima i vinom. Danas je bojenje kose vrlo uobičajeno, a sve naprednije formulacije sastojaka čuvaju te istovremeno i njeguju vašu kosu.

Hennaplus trajne boje za kosu iz bogate se ponude na tržištu izdvajaju svojim visokokvalitetnim prirodnim sastojcima te bogatom paletom nijansi. Osim što boja 100% prekriva sijede vlasi, zahvaljujući suncokretovim sjemenkama ona štiti i strukturu kose kao i samu boju od UV zraka.

Kosa obojana Hennaplusom zadržat će boju i sjaj čak tri mjeseca

Ekstrakt kane, ujedno i glavni sastojak ovih visokokvalitetnih boja, hrani i štiti kosu tijekom samog bojanja, istovremeno joj osiguravajući visoki sjaj.

Upravo zbog zaštitne uloge kane ove boje mogu se učestalo koristiti bez opasnosti od oštećenja vlasi. Trajne boje za kose Hennaplus ne sadrže PPD (P-Phenylenediamine), uobičajeni sastojak boja za kosu koji izaziva česte alergijske reakcije. Isto tako ne sadrže O-Aminofenol i P-aminofenol za koje se smatra da izazivaju rak.

Među sastojcima isto tako nećete pronaći katrane, fenole, hidrokloride, niti biljne sastojke iz kane koji mogu neželjeno potamniti kosu.

Ove boje, zahvaljujući hranjivim sastojcima orizanola (prirodni UV filter iz riže), biljnoj mješavini preslice, podbelja, sljeza, imele i pšeničnih klica štite kosu, a rižine bjelančevine hrane kosu i stvaraju na njoj zaštitni sloj koji prekriva porozne dijelove vlasi štiteći njezinu strukturu.

Za razliku od sintetskih boja koje nisu stabilne i čije se čestice razlažu na aniline – poznate kao vrlo štetne za organizam, sastojci prirodnih boja pronalaze se u prirodi, a neki od njih su karoten (crvena, narančasta, žuta), carmin, riboflavin, karamel, zelena, i indigo plava (biljka indigofera tinctoria).

Kosa obojana trajnim bojama za kosu Hennaplus zadržat će boju tri mjeseca, a vas pozivamo da potražite svoju omiljenu Hennaplus nijansu i poklonite svojoj kosi prekrasan sjaj i prirodnu ljepotu.

Hennaplus trajne boje za kosu možete kupiti u ljekarnama, trgovinama zdrave hrane i bio&bio trgovinama u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Dubrovniku.

Ostale proizvode iz ponude bio&bio potražite na internetskoj stranici www.biobio.com.hr.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju