Ljepota dolazi iznutra, a tajne dobrog izgleda kriju se u zdravim namirnicama. Provjerite na što sve treba pripaziti kako bi sačuvali kožu, zaustavili starenje i uživali u bistrom pogledu i sjajnoj kosi

Kolagen je prirodni protein koji se nalazi u koži i zaslužan je za njezinu čvrstoću i oblik. Proizvodnja kolagena se smanjuje s brojem godina i iz tog se razloga koža opušta i nastaju bore.

Taj proces je moguće usporiti ukoliko na jelovnik stavite tamno voće koje će usporiti strenje. Predstavnici su crvena naranča, višnje i borovnice. Proces starenja kože usporavaju i antioksidansi koji koži pružaju zdraviji i mlađi izgled. Ima ih u malinama, šljivama i borovnicama.

Ukoliko ste pili kavu i crno vino ili jeli tamno voće poput bobica ili borovnica pojedite krišku jabuke ili svježeg krastavca. Oni će ukloniti tamne naslage sa cakline.

Školjke, srdele i sjemenke suncokreta prepune su esencijalnih masnih kiselina koje njeguju kožu. Masne kiseline su sastavni dio svake stanice u tijelu, koje regulacijom hranjivih sastojaka i vode pomažu mladom i zdravom izgledu kože.

Maslačak, bijela repa i kelj pomažu rad jetre i čiste ju od toksina, teških metala i masnoća. Zdrava jetra rezultira čvrstom kožom i sjajnim te zdravim pogledom. Kako bi to postigli u prehranu unesite brokulu, špinat, bijelu repu i listove maslačak i ne dajte da vas u tome spriječi pomalo gorak okus tog povrća.

U prehrani treba izbjegavati šećer i slatku hranu. Višak šećera povezan je s procesom glikacije prilikom kojeg se molekule šećera vežu za molekule proteina i dovode do naborane i 'zgužvane' kože.

Ukoliko se budite s otečenim područjem ispod očiju gotovo je sigurno da u organizam unosite previše soli. Konzumacija alkoholnih pića je također štetna za kožu jer ju isušuje te u kombinaciji sa slanom hranom uzrokujke tamne krugove ispod očiju. kako bi to izbjegli smanjite unos soli, a jelo začinite origanom, češnjakom, peršinom, ružmarinom i timijanom.

Višak šećera povezan je s procesom glikacije prilikom kojeg se molekule šećera vežu za molekule proteina i dovode do naborane i 'zgužvane' kože.

Celer, mrkva i mahune osigurat će vam blistavi i bijeli osmijeh. Sadrže celulozu koja pomaže kod uklnjanja tamnih mrlja i bakterija sa zubiju. Ukoliko ste pili kavu i crno vino ili jeli tamno voće poput bobica ili borovnica pojedite krišku jabuke ili svježeg krastavca. Oni će ukloniti tamne naslage sa cakline.

Nezdrava hrana, stres i vanjska zagađenja utječu na prerano starenje stanica u organzmu. posljkedica toga je naborana koža.

Najbolji lijek su morske alge koje su odličan izvor minerala. Spirulina je najbolji lijek za detoksikaciju organizma, a možete ju unijeti u organizam putem praha ili tableta.

S godinama stanice kože i kose sve brže odumiru, a rezultat toga su bore na koži i kosa koja ispada. Proteini iz mesa, sira i leće usporiti će taj proces i pomoći u obnovi stanica. Rezultat će biti mlađa koža, manje bora i čvršća te sjajnija kosa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju