Žene koje poput Beyonce i Jennifer Lopez imaju pozamašnu pozadinu, teže obolijevaju od nekih bolesti, ustvrdili su znanstvenici i precizirali kako se to odnosi na bolesti poput dijabetesa tipa 2 i visokog krvnog tlaka.

Znanstvenici s harvardske medicinske škole u svom su istraživanju došli do zaključka kako žene s pozamašnom stražnjicom teže obolijevaju od bolesti kao što su dijabetes tipa 2 ili visoki krvni tlak.

Žene koje masne naslage imaju u predjelu trbuha, odnosno struka, te zbog toga imaju i jabukoliki izgled tijela, u imaju veće izglede za bolesti dijabetesa i nekih srčanih bolesti

Salo iz bokova i stražnjica, a koje uglavnom imaju žene kruškolikog oblika tijela, ubrizgali su u miševe.

Nakon zahvata, miševi su bolje koristili inzulin, a to je dokazalo i kako nisu sve masti toliko pogubne za organizam.

No, žene koje masne naslage imaju u predjelu trbuha, odnosno struka, te zbog toga imaju i jabukoliki izgled tijela, u imaju veće izglede za bolesti dijabetesa i nekih srčanih bolesti.

Salo, odnosno masne naslage smještene su oko trbuha, a tu se nalaze važni unutarnji organi poput jetre i gušterače.

Osim toga, žene s tijelom poput jabuke sklonije su tjeskobi i depresiji.

Ipak, to ne znači da su sve jabuke iste. Imate li oblik jabuke poput Catherine Zeta-Jones i nemate višak kilograma, možete imati i dobro zdravlje.

Tko ima savršenu stražnjicu?
Pogledaj me u stražnjicu i znat ćeš kakva sam

Žene koje imaju deblje noge i stražnjicu izložene su bolestima vezanima za donje ekstremitete, ali i osteoporozu, te poremećaje u prehranu, a mogu patiti i od depresije, te osjećati vrlo nisku razinu samopoštovanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju