Stres nakupljen na poslu je potrebno izbaciti iz tijela, no ponekad je teško pronaći vremena za sport. Ipak, glasnogovornica Aleksandra Ljuba, odvjetnica Višnja Drenški Lasan i saborska zastupnica Mirela Holy uživaju u trenucima koje su odvojile samo za sebe

Na izvješćima Aleksandre Ljube temelji se većina vijesti zagrebačkih crnih kronika, a pogreška je za nju luksuz koji si ne smije dopustiti. Tri godine glasnogovornica je najveće policijske postaje u Hrvatskoj. Ponekad istovremeno odgovara i na pet različitih novinarskih upita. Stres s velikim s svakodnevni je dio njezinog posla.

Aleksandra negdje mora ispucati negativnu energiju prikupljenu tijekom radnog dana, pa je, kako kaže odlučila stati na loptu. Prije par mjeseci je krenula u teretanu.

Prosječna žena, koja je ozbiljno odlučila ići u teretanu, u najboljem slučaju tamo će provesti možda tri puta tjedno po sat vremena. Kako je Aleksandra ipak policajka i fizička sprema joj je strašno važna, ona u dvorani ostane i više od dva sata i to četiri puta tjedno.

Odvjetnica drugooptuženog u najvećoj domaćoj parnici vezanoj uz privredni kriminal, poznatoj pod nazivom Maestro, Višnja Drenški Lasan svoj je ispušni ventil pronašla u napucavanju loptice za badmintom.

Čini se da zaposlena žena bez korisnog hobija u kojem ima priliku nešto ili nekoga napucati, danas teško može izdržati zahtjevan poslovni tempo.

'I ovdje je svaki bod koji se dobije, kao i bod u sudnici, ništa se ne rješava u jednoj sekundi', kaže Višnja Drenški Lasan.

Ipak dok je sudnica idealan poligon za nakupljanje negativne energije, teren za badminton služi za njeno ispuštanje. Životna ravnoteža, reći će odvjetnica najvažnija je kako bi čovjek smireno obavljao ovaj zahtjevan posao.

Maratonske sjednice Sabora zbog kojih često poželimo promijeniti tv program, nerijetko se čine strašno zamornima. Za doktoricu humanističkih znanosti saborski mandat znači veliku dozu strpljenja i podosta diplomacije.

'Ima naravno situacija kada je stresno biti u politici kada se donose neke odluke koje mi kao članovi kluba moramo poštivati kao odluke stranke, a možda kao privatne osobe i nismo potpuno uz njih', kaže Mirela Holy.

Nema boljeg recepta za opuštanje od vjetra u kosi ili tek povjetarca. Mirela svoje slobodne trenutke najrađe provodi na klizalištu. Ipak, priznat će takvih je malo i sve teže ih pronalazi.

Čini se da zaposlena žena bez korisnog hobija u kojem ima priliku nešto ili nekoga napucati, danas teško može izdržati zahtjevan poslovni tempo. Ujutro ili navečer, klizanje, teretana ili napucavanje loptice, svaka od naših sugovornica ima svoj ispušni ventil.

Više pogledajte u emisiji Provjereno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju