Ako ste trebale znanstveni dokaz - stiže. Stručnjaci su nedvojbeno ustvrdili da plava kosa čini čuda za samopouzdanje, a time i na ljubav, zabavu i... zapravo sve! Žene s plavom kosom se osjećaju privlačnije, lakše prilaze suprotnom spolu i sklonije su avanturizmu u spavaćoj sobi.


Već je dobro poznato da se plavuše više i bolje zabavljaju, no ako je suditi prema novom istraživanju, imaju i više samopouzdanja, ali i bolji ljubavni život.  

Znanstveni naime tvrde da izbjeljivanje, odnosno posvjetljivanje kose čini čuda sa samopouzdanje. Žene s plavom kosom se osjećaju privlačnije, lakše prilaze suprotnom spolu i sklonije su avanturizmu u spavaćoj sobi. 

Osim toga, plavuše će prigovoriti ako ne dobivaju dobar tretman i nastupaju sa stavom prema rođacima i prijateljima - tako ukazuje studija koja se bavila ispitivanjem utjecaja boje kose na raspoloženje. 

Dr Mark Sergeant koji je proveo istraživanje na Nottingham Trent University istražio je ponašanje dvije stotine žena prije i poslije bojanja kose. 

-Bojanje kose se doima kao umjetnički posao, no zapravo u tome ima mnogo znanosti, kazao je dr Seargant koji je zapazio značajne promjene u ponašanju i psihologiji ispitanika. 

Tako je zapaženo poboljšanje raspoloženja kod ispitanica nakon posvjetljivanja kose, rast samopouzdanja i osjećaja privlačnosti, te pojačana seksualna aktivnost.

Osim toga, Dr Sergeant je odlučio provesti istraživanje koje bi obuhvatilo dvije skupine plavuše - prirodne i obojane. 

I na kraju, brinete, da ne biste bile razočarane, dr Sergeant kaže da su smeđokose žene uspješnije u poslu od plavuša. I da, češće se udaju za bogatije muškarce!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju