Riječ koja se u ovoj godini najčešće spominje jest vjerojatno recesija. No, vi svejedno trebate namirnice i ostale sitnice neophodne za svakodnevni život. Donosimo vam nekoliko savjeta o pametnom i racionalnom šopingu!

Prije nego li otiđete u kupovinu namirnica, postavite sebi tri pitanja: što vam je potrebno, što se nudi i gdje je najpametnije kupovati. Nadalje je sve lakše.

Slijedite naše savjete, pomirite vaš budžet i potrebe i pokupajte stati na kraj recesiji - tako da ipak kod svoje kuće imate sve što je potrebno.

Ako dolazite u sitniju nabavku, odaberite manju trgovinu. Možda ćete platiti nešto sitno više, no kupit ćete samo ono što vam treba. Odete li u supermarket za kilogram banana i dva mlijeka, naći ćete se na blagajni s punim kolicima

Manja kupovina - mali dućan

Ako dolazite u sitniju nabavku, odaberite manju trgovinu. Možda ćete platiti nešto sitno više, no kupit ćete samo ono što vam treba. Odete li u supermarket za kilogram banana i dva mlijeka, naći ćete se na blagajni s punim kolicima.

Velike zalihe i veleprodaja

Ako trebate hranu za čitavo pleme, priređujete zabavu i općenito volite pun frižider, pokušajte kupovati na veliko u veleprodajnim dućanima. Za to vam treba iskaznica ili kartica dućana za poslovne korisnike, no nije je teško nabaviti.

Obratite pažnju na sniženja i rasprodaje

Gotovo sve trgovačke kuće objavljuju najpovoljnije artikle i oni su posebno označeni. No, pripazite na datum isteka proizvodnje. Ako ćete te proizvode odmah upotrijebiti, iskoristite popust.

Uvijek napravite popis

No, to se ne odnosi samo na namirnice. Isplanirajte vaše jelovnike u tijeku tjedna i kupite ono što vam je potrebno. Razmišljajte unaprijed,a sav višak rasporedite u zamrzivač - ne bacajte hranu.

Budite nevjerni!

Imate omiljeni supermarket, no iskušajte ih sve. Otkrit ćete da su neki prozvodi povoljniji u određenom supermarketu. Prava je džungla trgovačkih centara i nema razloga da neke stvari ne kupite na jednom, a druge na drugom mjestu.

Obiđite ih barem jednom i pripazite na kvalitetu. Vi plaćate i vi birate što ćete i gdje kupiti.

Ne dajte se zavarati!

Dizajnirani paketi, zanimljiva ambalaža.. neka vas to ne prevari. Supermarketi obično imaju svoje brandove i ti proizvodi znaju biti jednako ukusni i kvalitetni kao i ostali. Probajte ih i na kraju ćete donijeti odluku koje artikle treba kupovati brendirane, a koje ne.

Oku ugodno, ruci dostupno, za novčanik nepovoljno

Pa, postoji razlog zašto su slatkiši, čokoladice, igračke i ostale sitnice na dohvatu dječje ruke ili blizu blagajne. Ako bolje razmislite, sve je stvar psihologije.

Postoji razlog zašto su slatkiši i igračke na dohvatu dječje ruke ili blizu blagajne. Ako bolje razmislite, sve je stvar psihologije. Osim toga, pogledajte malo - u niti jednom supermarketu nećete pronaći kruh, jaja i mlijeko na jednom mjestu

Osim toga, pogledajte malo - gotovo u niti jednom supermarketu nećete pronaći kruh, jaja i mlijeko na jednom mjestu.

Između te tri osnovne stvari nepregledni su nizovi proizvoda koje možda trebate, a možda i ne trebate. I pogledajte pozorno - najskuplje su stvari obično u sredini police. Sagnite se niže i pronaći ćete jeftinije varijante.

Nemojte kupovati gladni!

Kupujte siti i dobro nahranjeni. Miris svježeg kruha iz pećnice privući će vas jednako kao i francuski sirevi, vino, kolačići, švicarska čokolada, domaći keksi, jogurt, pa sladoled i čokoladne mrvice... Zaboravit ćete što imate kod kuće i što vam stvarno treba. Siti ćete bolje razmišljati i manje kupiti.

Naručite kartice supermarketa!

Doista je riječ o povoljnom aranžmanu. Osim što skupljate bodove i dobijate nagradne popuste, uvijek ćete dobijati svježe informacije o dodatnim povoljnostima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju