Dnevne obaveze i brzi životni ritam onemogućavaju nam da dovoljno razmišljamo o našoj prehrani. Zdrava prehrana temelje je za dobar izgled, ali i za snagu, vitalnost , te spolnu moć. Provjerite koje biste namirnice trebali imati na svojim jelovnicima

Živimo brzo i dovoljno ne razmišljamo o našoj prehrani. Brza hrana, sendviči tako često zamjenjuju zdrave obroke pripremljene kod kuće.

Za dobar izgled treba mnogo borbe, kaže Žuži Jelinek koja preporuča vježbanje i zdravu prehranu u što ranijoj dobi. 'Imam 90, a osjećam se lijepo i mlado' kaže Žuži.

S njom se slaže i nutricionistica Lejla Kažinić Kreho koja kaže kako naša vitalnost i dobar izgled ovise o hrani niskoglikemijskog indeksa.

- To nam pruža regulaciju šećera i glukoze, odnosno šećera u našoj krvi.

To se ponajprije odnosi na voće i povrće koji bismo trebali imati u svojim hladnjacima. Hrana niskoglikemijskog indeksa vrlo je dostupna kako tvrdi ta nutricionistica, te autorica knjige 'Prehrana 21 stoljeća' .

Za lijepi ten žene trebaju jesti mnogo rajčice i piti 6 do 7 čaša vode dnevno.

Muškarci za snagu, osim mesa, trebaju jesti brokulu, a za spolnu moć - lubenicu. No, jeste li znali da je prema istraživanjima kupus najbolji afrodizijak?

Više na stranici inMagazina

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju