Na redakcijski mail InMagazina još uvijek stižu vaši upiti o poznatom marokanskom iscjelitelju Mekkiju Torabiju. Ne propustite priču o čovjeku kojega pohode oni od kojih je službena medicina digla ruke, ali i zdrave osobe

Čudotvorni marokanski iscjelitelj Mekki Torabi koji tvrdi da manje tumore izliječi u tjedan dana, dok zdrave rješava stresa i puni pozitivnom energijom, privukao je pažnju cjelokupne hrvatske javnosti kao rijetko koji gost Hrvatskoj.

Zbog brojnih izlječenja, Mekki Torabi ima status superzvijezde već od slijetanja u zagrebačku zračnu luku gdje ga dočekuje njegov prijatelj Asad Sabo Ajel koji ga je u Hrvatsku i doveo, tjelohranitelji i mnogobrojni poklonici.

'Živim u vjeri i bavim se poljoprivredom. Bog mi je podario blagoslov da mogu liječiti ljude od teških, pa čak i neizlječivih bolesti' rekao je Mekki Torabi.

Upravo u kući prijatelja Asada, Iračanina s prebivalištem u Zagrebu, Mekki boravi tijekom ostanka u Hrvatskoj. Prije nekoliko godina Asad je bio njegov teško bolestan pacijent kojeg je iscjelitelj uspio izliječiti.

Rano ujutro kada Torabi u limuzini kreće prema Novom Zagrebu, oni najuporniji već satima čekaju ispred Zagrebačkog velesajma. Prvi su na redu najteži slučajevi koji Mekkijev dolazak čekaju u kolima hitne pomoći parkiranima ispred drugog paviljona Zagrebačkog velesajma.

Okupljeni moraju ostati na Velesajmu sve do blagoslivljanja vode. Naime, terapija osim dodirom, uključuje ispijanje vode koja nakon što je Mekki dotakne dobije nekoliko nepoznatih elemenata.

Dodatnu slavu iscjelitelju su osigurale poznate osobe poput Severine koja je svoju bolesnu prijateljicu upoznala s Torabijem, Davora Gobca, Tome Vrbana i Igora Štimca.

'Savjetujem svima da se hrane zdravo, laganom hranom bez masnoća. Trebali bi biti umjereni u jelu, smanjiti ili prekinuti unos alkohola i prestati pušiti' podsjetio je Torabi.

Skeptike je osvojio besplatnim tretmanima, a isti odnos navodno ima i s tajkunima i raznim prinčevima s kojima je gotovo u svakodnevnom kontaktu.

Nakon posjeta Kini i Maroku, za nekoliko mjeseci marokanski iscjelitelj se vraća na Zagrebački velesajam na kojem su svi dobrodošli.

Više u InMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju