Sve je više mladih žena, koje pod pritiskom javnosti i medija žele zadržati mladenački izgled lice pa posežu za proizvodima koji su namijenjeni ženama koje imaju 40 i više godina, ne znajući da time ugrožavaju izgled kože koja zbog satojaka u kremama izgleda sve lošije.

Veliki broj žena koristi kreme za lice kako bi zaustavile proces starenja, no korištenjem krivo odabrane kreme koža se umara i ona izgleda sve gore te ubrzava  proces starenja kože lica.

Glumica Scarlett Johansson priznala je  kako već godinama koristi proizvode koji usporavaju starenje. Taj podatak n ebi bio čudan da tada nije imala samo 20 godina.

'Već koristim proizvode protiv starenja. Nije lako podnijeti takav pritisak budući da svi u Hollywoodu izgledaju dobro.', priznala je Scarlett.

Ne osjećaju samo zvijezde pritisak. Žene diljem svijeta su okružene reklamama koj eprikazuju prekrasne ženama koje unatoč svojim godinama, izgledaju odlično i tvrde kako tajna njihova mladenačkog izgleda nije u plastičnim operacijama već u kremama.

Istraživanja pokazuju kako žene mlađe od 25 godina svakodnevno nanose na lice proizvode protiv starenja koji su namijenjeni ženama starijim od 40 godina. Stručnjaci pak kažu kako mlade žene time ne samo da neće spriječiti starenje već mogu trajno uništiti kožu.

Istraživanja pokazuju kako žene mlađe od 25 godina svakodnevno nanose na lice proizvode protiv starenja koji su namijenjeni ženama starijim od 40 godina.

Prvi razlog je premasna krema za stariju kožu lica koja začepljuje pore te uzrokuje svrbež i crvene kvržice na licu.
Iako je to samo vrsta blage infekcije takve kreme koje sadrže visoku koncentraciju štetnih sastojaka poput derivata retinola, glikolne kiselina i mliječne kiseline. Koristištenjem tih proizvoda duže vrijeme uzrokovat će veće probleme. 

'Sastojci koji se nalaze u kremama protiv starenja razaraju gornji sloj već oštećene kože kako bi potaknuli kožu na ponovo samoobnavljanje', zaključuje dr. Nick Lowe. 

Nova istraživanja su pokazala kako anti-ageing proizvodi koji sadrže antioksidanse nemaju nikakav utjecaj na proces starenja.

Mlađa koža je puno osjetljivija od starije posebno na obrazima pa na teške kreme reagira pojavom crvenila, svrbeža i bubuljica. Zato mnogi brendirani proizvođači u svojim linijama imaju proizvode koji su namijenjeni upravo mlađoj koži.

Kojih se jednostavnih savjeta možete pridržavati da usporite starenje, a da ne uključuju kreme namijenjene za starije kožu?

Pretjerano izlaganje sunčevim zrakama je glavni uzrok starenja pa nikako ne izlazite iz kuće bez da ste se prethodno namazali s kremom visokog zaštitnog faktora. Prestanite  pušiti, zaboravite na velike količine kave i počnite koristiti laganije hidratantne kreme.

Ten možete poboljšati i unošenjem u organizam zdravih sezonskih plodove poput grožđa. Preparati koji sadrže grožđe će očistiti i posvijetliti ten te nahraniti kožu koja će postati zategnutija i hidratizirana.

Kakve kreme koriste dermatolozi?

Najčešće zablude o njezi lica

Njega lica i tijela iz vaše kuhinje

Za anti-age učinak koristite preparate na bazi vina i mošta, ili pak ekstrakt lišća vinove loze koji ublažuje crvenilo. Konzumirate li grožđe vaša će vam koža vratiti svojim baršunastim izgledom.

Smetaju li vas sitne promjene na koži poput bora smijalica posjetite dermatologa prije nego odaberete agresivnu kremu. Nema razloga za paniku, bore od smijanja na licu su ionako šarmatne! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju