Čokolade i gazirana pića uskoro bi se na policama trgovina mogli pojaviti u smanjenom obliku. Proizvođači će na taj način pomoći u borbi protiv pretilosti koja se polako, no sigurno pretvara u pravu epidemiju

Agencija koja propisuje standarde kada je u pitanju veličina slatkiša poslal je zahtjev proizvođačima da smanje veličinu za jednu petinu kako bi se smanjio unos kalorija u organizam. Na taj način žele pomoći onima koji sami ne mogu stati na kraj prejedanju slatkišima.

Do kraja 2012. sve čokoladice moraju težiti 50 grama. Omiljene među potrošačima, Mars i Bounty sada teže 58 i 57 grama.

Proizvođači bi u prodaju trebali pustiti i mini čokoladice po komadu i to one koje se sada prodaju u paketima kako bi pomogli u suzbijanju epidemije pretilosti.

Procjene govore kako će do 2050. godine 60 posto stanovnika Velike Britanije biti pretilo, a zdravstvenu organizaciju to bi moglo koštati 8,4 bilijuna funti.

Uz čokoladice predlaže se i smanjenje gaziranih pića, sadašnjih 3,3 decilitara moglo bi postati 2,8 za većinu brandova koji na tržištu nude te nezdrave, no mnogima omiljene napitke.

Iz udruge proizvođača tvrde kako su promijenili recepte mnogim slatkišima i pićima te ih učinili zdravijim poslasticama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju