Osim kondoma i pilula, borbi protiv neželjene trudnoće pridružile su se i injekcije za muškarce koje će služiti kao kontracepcijsko sredstvo. Injekcije drastično smanjuju broj spermija i štite od trudnoće, no ne pružaju zaštitu od spolno prenosivih bolesti.

Rezultati ovog istraživanja zasigurno će obradovati sve žene, ali i prestrašiti muškarce koji se boje igle. Do sada su se partneri od neželjene trudnoće štitili pilulama i kondomima, no čini se kako bi se uskoro parovi mogli služiti i cjepivom, naravno ako testiranje pokaže dobre rezultate.

Naime, škotski su znanstvenici razvili hormonalnu injekciju koja u velikoj mjeri smanjuje broj spermija.

Prema novim istraživanjima ta bi injekcija imala približno isto djelovanje na muškarcima kao što pilule imaju na žene. Novootkriveno sredstvo još uvijek nije testirano pa znanstvenici traže dobrovoljce.

'Ako se tijekom testiranja injekcija pokaže kao dobra, uvjeren sam da će ovo novo sredstvo postati hit. Dosadašnja testiranja bila su vrlo uspješna i sigurno će obradovati žene. jer su one te koje najviše vode brigu o neželjenoj  trudnoći, a sada je vrijeme da muškarci uzvrate uslugu', obrazložio je profesor Richard Anderson.

Dojenje nije prirodna kontracepcija!

Kontracepcijske tablete - zaštita od trudnoće ili opasne po zdravlje?

Injekcije uz testosteron sadržavaju i progesteron što bi trebalo omogućiti dulje djelovanje na organizam. Znanstvenici napominju kako nisu uočili štetna svojstva i kako će smanjenje broja spermija biti samo privremeno stanje, no još uvijek su im potrebni muškarci do 45 godina koji će dobrovoljno pristati na bi testiranje nove metode kontracepcije.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju