Trend sve mršavijih zvijezda koje svojom kilažom nameću standarde prešao je sve granice. Zbog velikog broja stranica na internetu koje su dostupne i malodobnicima djevojčice u sve ranijoj dobi kopiraju trendove i odlaze na dijete

Istraživanje je pokazalo kako je jedna od pet djevojčica u dobi od 11 godina već bila na dijeti, a od ispitanih 1500 čak ih je 5 posto priznalo da stalno drže dijetu jer su nezadovoljne svojim izgledom.

Kao razlog odlaska na dijetu mlade su djevojke navele izgladnjeli izgled zvijezda kojemu teže, a neke od njih su navele i kako su njihove prijateljice mršave, pa i one žele biti takve.

Istraživanje je provedeno između djevojčica u dobi od šest do petnaest godina, a rezultati su pokazali kako jedna od tri jedanaestogodišnjakinja misli kako je predebela.

Veliki broj ispitanih odgovorile su kako im se na njihovim tijelima najmanje sviđaju trbuh, grudi i noge. Izgled ruku zabrinjava 14 posto djevojčica, a čak ih je 13 posto zabrinuto zbog stražnjice.

Ispitane djevojčice su prije navršenih 11 godina isprobale barem tri dijete, a jedna od popularnijih je i Atkinsova dijeta. O proizvodima koji im mogu pomoći kod mršavljenja raspravljaju s istomišljenicima putem interneta.

'Djeca i tinejdžeri su pod svakodnevnim pritiskom da moraju izgledati kao zvijezde, pa mlade djevojke pokušavaju otkriti tajnu kojom se postiže vitka linija', rekla je Ellie Puddle, direktorica obiteljskog internetskog softvera za roditeljsku kontrolu CyberSentinel.

Elli Puddle naglašava kako su roditelji ti koji moraju znati što rade njihova djeca, po kojim internetskim stranicama surfaju i kako se hrane. Također je potrebno otvoreno razgovarati o dijetama te njihovoj štetnosti za mladi organizam.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju