Čokolada više neće biti slatki grijeh, najpoželjnija poslastica koja je jedan od krivaca za suvišne kilograme na ženskom tijelu, a opet tako neodoljiva postala je dostupna svima. S 90 posto manje kalorija postala je dostupna i dijabetičarima

Izum koji će oduševiti ljubitelje najslađe stvari na svijetu stiže iz Švicarske. Savršena čokolada ima 90 posto kalorija manje i ne topi se pa će ljubitelji moći uživati u slasnim kockicama i na visokim ljetnim temperaturama.

Ukusna, tamna i zdrava te bez kalorija, čokolada je dobila nadimak Savršena. Sigurno je da će postati omiljena poslastica kada se pojavi u prodaji.

Nova čokolada dobila je ime Vulcano, a sadrži vrlo visoki udio kakaovca što je čini kvalitetnom i zdravom.

Čokolada je razvijena u tajnom labaratoriju, a proizvela ju je švicarska tvrtka Barry Callebaut. Topi se samo ako je izložena temperaturi većoj od 55 stupnjeva Celzijevih što znači da se u njoj može uživati i na plaži bez straha da će se rastopiti u rukama.

Iako je odmah dobila nadimak 'Savršena čokolada', ova poslastica je nastala greškom. Labaratorijski tehničari su slučajno razvili hrskavu i pjenastu, a postojanu čokoladu koja im se učinila zanimljivom te su je odlučili razvijati dalje.

Savršena čokolada dobila je ime Vulcano jer se može konzumirati na visokim temperaturama, a ima okus kao ostale dijetne čokolade.

Ukusna je, jake arome i više je hrskava nego kremasta. No svejedno se topi u ustima, ali je tope enzimi u slini, a ne toplina jezika', rekao je glasnogovornik tvrtke Barry Callebaut.

Proizvođač se nada da će čokolada biti veliki hit, a na uživanje u tom čokoladnom savršenstvu morat ćemo pričekati još dvije godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju