Jeste li ikad pomislili kako biste se svojih tegoba mogli riješiti na drukčiji način, a uz to se i malo razmaziti? Dakle, ako želite isprobati nešto drukčije, imamo ideju za vas. Uputite se na tui-na masažu!

Riječ je o vrsti masaže koju nazivamo i terapeutskom masažom. Dakle, već samo ime govori da masaža liječi tijelo, iako je svrha masaže i opuštanje. Tui-na masaža ima svoje korijene u Kini od prije 4000 godina. Već u ono vrijeme je uz akupunkturu imala iznimno važnu ulogu u kineskoj tradicionalnoj medicini. Liječnici kineske medicine njome su liječili careve i ostale osobe iz visokih društvenih slojeva. Danas je zbog uspješnosti u uklanjanju raznih tegoba poznata diljem svijeta.

Cilj ove masaže je opuštanje mišića i tetiva, kao i omogućavanje nesmetanog protoka energije kroz meridijane, odnosno energetske točke, stoga za učinkovitu masažu valja poznavati te energetske točke – meridijane koji su raspoređeni po vašem tijelu. Svaki meridijan povezan je s određenim organom u tijelu i ako protok energije u određenom meridijanu nije dobar, dolazi do zastoja energije, a posljedica je bolest, odnosno poteškoće s organom kroz čiji meridijan energija ne protječe dobro.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju