U cipelama s visokim potpeticama žene se osjećaju lijepo i seksi stoga su mnoge od njih spremne otići pod nož i ispraviti nedostatke kako bi stale u dizajnerske modele. Skraćuju se nožni prsti, isisavaju listovi, uklanjaju nepravilnosti i čak potpuno mijenja oblik stopala


Na popisu njihovih želja za iduću godinu nisu novi modeli cipela s vrtoglavim potpeticama već skupe plastične operacije koje će ih pretvoriti u Pepeljuge.

Na operaciji koja će trajati tri sata Kadishi će odstraniti dio kostiju s nožnih prstiju, a proći će šest mjeseci prije nego će moći normalno hodati.

Dvadesetrogodišnja Kadisha iz Londona ne može zamisliti dan bez visokih peta. Godine koje je provela u njima ostavile su trag na njezinim stopalima pa je skupila 2,700 funti kako bi se podvrgnula plastičnoj operaciji skraćivanja nožnih prstiju.
'Ne mogu podnijeti svoje nožne prste, puni su zadebljanja i neravnina zbog kojih ne mogu nositi cipele s otvorenim prstima koje su u trendu' tvrdi Kadisha.

Na operaciji koja će trajati tri sata Kadishi će odstraniti dio kostiju s nožnih prstiju, a proći će šest mjeseci prije nego će  moći normalno hodati. Ona smatra da je to mala cijena koju mora platiti za lijepa stopala koja će pokazivati u cipelama Christiana Louboutina ili Manohla Blahnika.

Kadisha je samo jedna od djevojaka koje traže pomoć plastičnih kirurga kako bi ispravile otekline, kurije oči i nepravilnosti na stopalima. Mnoge žene razmišljaju i o uštrcavanju botoksa u stopala kako bi se smanjile otekline i bol, a sve kako bi duže mogle hodati u štiklama.

Specijalist iz klinike Cosmetic Foot Surgery iz Londona tvrdi kako je probleme uzrokovalo nošenje cipela s visokim petama pa su mnogi zahtjevi nerealni. 'Jedino što one žele je nositi takve cipelama, uopće ne misle na svoje zdravlje' tvrdi doktor.

Amy Hemingway iz Londona provodi 18 sati na dan u cipelama s vrtoglavim petama zbog čega pati od bolova u koljenima, a prsti su joj prekriveni kurjim očima. 'Dugo godina sam ignorirala bol i gurala stopala u moderne i lijepe cipele. To je došlo na naplatu, pa ću problem riješiti kod plastičnog kirurga' uvjerna je Amy.

Popularni zahvat je i liposukcija gležnjeva koju žene traže kako bi mogle odjenuti uske čizme. Bolan je, oporavak traje nekoliko tjedana, a gležnjevi vrlo brzo nakon zahvata izgledaju isto pa se pacijentice susreću s istim problemom.

Kako bi izravnala svoja nepravilna stopala i stala u europske modele dizajnerskih cipela Britanka Constance Briscoe otputovala je u Ameriku. Za 11 tisuća funti njezina ravna i ružna stopala pretvorila su se u elegantna i lijepa. Kaže kako se šest mjeseci oporavka i hodanja na štakama isplatilo.

Vanessa Leuthold zna kako su visoke pete razlog bolova u leđima, no ne želi ih prestati nositi. 'Štikle u kombimnaciji s teškim vrećicama i trogodišnjim djetetom uzrok su boli u mojim leđima, no ne odričem ih se' kaže Vanessa.

Bez obzira što im svaki dan završava u bolovima, a otečena stopala puna su krvavih žuljeva, ove žene se ne žele odreći cipela u kojima se osjećaju seksi. Upozorenja doktora kako će to ostaviti trajna oštećenja na kralježnici, kukovima i koljenima jednostavno nisu dovoljan razlog da zaborave svoj porok.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju