Ljeto je stiglo, potrebno je odjenuti kupaći kostim, a brine vas celulit! Kod tih tegoba može vam pomoći jedna od najnovijih tehnologija - Elos VelaSmooth.

Karakteristika je celulita da se ne stvara bilo gdje na tijelu nego pogađa tipična mjesta na kojima žene inače imaju veću količinu masnoće. Osim toga, ljudsko se tijelo s godinama mijenja, a za žene je karakteristično da se promjene najprije pojave u donjem djelu tijela (tipične jahaće hlače), dok kasnije celulit ''puzi'' sve više dok ne zahvati i gornji dio tijela, sve do nadlaktica ruku gdje može posebno smetati i biti vrlo otporan na razne postupke uklanjanja celulita. 

Elos (kratica za elektrooptičku sinergiju) je metoda liječenja koju je 2005. godine odobrila Američka uprava za hranu i lijekove (FDA - Food and Drug Association). Uskoro se ta ''čudesna sprava'' pojavila i kod nas.

Elos VelaSmooth istodobno koristi tri metode fizikalnog liječenja: infracrvenu svjetlost, radiofrekvenciju i poseban oblik masaže vakuumom. Riječ je o metodi koja djeluje dubinski upravo zbog kombinacije tih triju tehnika, ne djeluje invazivno i ne oštećuje tkivo poput liposukcije i subcizije.

Kombinacija opisanih tehnika djeluje na svim razinama u kojima su opisali promjene koje su odgovorne za nastanak celulita: na sitne krvne žile, limfni tok, opskrbljivanje potkožnih tkiva kisikom, metabolizam u masnim stanicama i resorpciju suvišne tekućine iz međustaničnog prostora. Tijekom terapije na mjestu izvođenja osjećamo toplinu i poseban osjećaj masiranja – dubinsku masažu koja postaje sve ugodnija povećavanjem prokrvljenosti tkiva. Jačina vakuumske masaže može se nakon nekoliko terapija povećati, što je znak da se stanje celulita poboljšalo. Snagu svih pojedinih učinaka potrebno je individualno odmjeriti, a tehnika izvođenja zahtijeva puno vježbe; nepravilno izvođenje elos terapije može prouzročiti neugodan osjećaj i blaže opekotine.

Uzroci nastanka celulita vjerojatno su brojni, dok su glavni zasigurno: nezdrava prehrana i prekomjerna tjelesna težina, premalo tjelesne aktivnosti, stres, ženski hormoni (hormonalne smetnje, uzimanje hormona za kontracepciju ili kao nadomjesna hormonska terapija u menopauzi). 


 
Rezultat terapije je manja količina potkožne masti i čvršće tkivo što, naravno, drastično smanjuje opseg celulita.

Terapija se mora izvoditi pravilno i dovoljno često - potrebno je barem pet terapija koje se izvode jedanput ili dvaput na tjedan, a moraju trajati od pola sata do sat vremena. Optimalan broj terapija je deset, a za održavanje postignutog stanja potrebna je barem jedna terapija mjesečno.

Naravno, sama želja za rješavanjem celulita i pasivno upuštanje u skupe terapije neće dovesti do očekivanih rezultata. Mnogo toga morat ćete učiniti same kako biste postigle poboljšanje i postignuto stanje zadržale dulje vrijeme; dakle, zdrava prehrana i redovita tjelesna aktivnost. Kozmetičke metode ne spadaju u liječenje nego u ''pomoćne'', odnosno dodatne tehnike uklanjanja celulita. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju