Atkinsova dijeta, UN dijeta, dijeta s bananom... Postoji ih nebrojeno mnogo, a na njih se odlučujemo ponajviše zato jer nam se čine i najučinkovitijima. No, jeste li znali da izbor dijete možete odrediti i prema vašem horoskopskom znaku?

Neki kažu da naš organizam nagonski prepoznaje dijetu koja nam najviše odgovara. Ipak, najčešće ćemo se odlučiti za onu koja nam obećava najbrže rezultate ili onu koja je trenutačno najpopularnija. No, jeste li znali da dijetu možete odrediti i prema vašem horoskopskom znaku? Provjerite koja dijeta odgovara Blizancu ili Ribama, a ako vam ne odgovara uskladite je s podznakom.

Rakovi trebaju dijetu koja ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu hrane, Blizancima odgovara dijeta u društvu,a Lavovima brza i učinkovita dijeta

Ovan - Atkinsova dijeta

Volite kombinirati fitness s dijetom, a Atkinsova dijeta pruža vam upravo takav omjer snaga. Ako se odlučite za dijetu, provjerite osnovne postavke prehrane i zasučite rukave. Ovnovi su uporni, pa bi Atkinsova dijeta koja se zasniva na posebnom prehrambenom režimu i obaveznom vježbanju mogla biti pravi izbor za vas.

Bik - Perriconeova dijeta

Volite slatkom, pa je za vas najvažnije smanjiti unos šećera i to svih vrsta. Kako vašim znakom vlada Venera za vas je upravo Perriiconeova dijeta koja nalaže ograničeni unos šećera i ugljikohidrata.

Blizanci - Dijeta u društvu

To ukratko znači da vam odgovara bilo koja dijeta, ili fitness režim koja uključuje društvo odnosno krug prijatelja s kojima ćete zajedno uskočiti u novi režim. Samo naprijed i ne odustajte brzo.

Rak - Zelena dijeta

Vi ste pomalo altruistično nastrojeni i volite voditi brigu o drugima, pa vam obično preostaje malo vremena za sebe. Stoga se odlučite za dijetu odnosno prehranu za koju treba malo pripreme. Zelena dijeta je za vas zbog namirnica koje ne zahtijevaju kompliciranu pripremu, ali ne zaboravite na unos proteina kako biste imali dovoljno energije.

SOS bikini dijeta garantira odličan izgled

Lav - Brza dijeta

Vi ste vatreni znak, pa niste strpljiva osoba. Želite brze rezultate, jer ste pomalo i tašti,pa mislite da za vas ne vrijede pravila koja vrijede za ostale ljude. Krenite na odabranu brzu dijetu, no nakon nje pokušajte stabilizirati vaš prehrambeni režim kako ne biste doživjeli jo-jo efekt.

Djevica - South Beach

Jedite manje obroke tijekom dana, no kako ste skloni preskakati obroke, jer dijetu kao i sve shvaćate pedantno, pripazite na vaše zdravlje. Ova dijeta bi mogla biti dobra za vas jer vam jamči unos zdravih namirnica, a kako imate i želite vrijeme posvetiti uglavnom sebi, nećete imati problema s pripremom obroka.

Vaga - Zona dijeta

Za vas vrijedi pravilo kako ste neodlučno, no to se zasigurno ne odnosi na hranu. Tu znati biti vrlo odlučni u svojoj neumjerenosti. Zona dijeta temelji se na ravnoteži i stoga pravilno unosite namirnice: 40 posto ugljikohidrata, 30 posto proteina i 30 posto masnoća.

Škorpion - Sonoma dijeta

Vi ste hedonisti, pa i u pitanju hrane. Ne volite biti uskraćeni za ništa, pa stoga odaberite Sonoma dijetu koja vam pruža ravnotežu između gurmanskog užitka i zdrave prehrane. Počnite brojati kalorije.

Strijelac - Mesna dijeta

Vi ste vrlo aktivna osoba pa vam treba dijeta koja će vam dati dovoljno energije za obavljanje svih aktivnosti. Stoga je mesna dijeta odličan izbor.

Jarac - Limunova dijeta

Vi ste uporni, organizirani i dosljedni. Uz limunovu dijetu dobit ćete dovoljno energije za rad, ali i napraviti prijeko vam potrebnu detoksikaciju organizma. Pripadnici ovog znaku uglavnom se pridržavaju pravila dijete.

Vodenjak - Dijeta od tri dana

Sve vam je jasno, Trebate brzu dijetu i što je moguće kraću.
Uglavnom ste na dijeti prije nekog velikog događaja, kada trebate zablistati ili se odjenuti u traperice ili haljinu koju dugo niste nosili.

Ribe - Medicinska dijeta

Osjetljive i senzibilne ribe trebaju dijetu koja će im pružiti i duhovnu hranu. Kako u stanjima stresa uglavnom tražite utjehu u hrani, trebate prehambeni režim koji će vam ojačati živčani sustav kako ne biste padali u stanja depresije. To se skloni, stoga jedite zdravo i budite nasmijani.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju