Vitamini i minerali koje nalazimo u hrani imaju važnu ulogu u održavanju zdravlja.Vitamini su organske tvari koje su bitne za život. U većini slučajeva tijelo ih ne proizvodi u dovoljnim količinama te ih mora uzimati u hrani ili kao prehrambene dopune

Bez pomoći vitamina ne bismo mogli probavljati hranu, boriti se protiv infekcija ili proizvoditi nove stanice. Užurbani način života na prvo mjesto stavlja brzu hranu, a rezultat je tijelo pothranjeno mikro i makro nutrijentima.

Uravnoteženost je ključna riječ za dobru prehranu i kontrolu tjelesne težine. Ona znači uzimanje raznolike hrane koja sadrži mnoštvo različitih hranjivih tvari te pet obroka u toku dana. S obzirom da nije uvijek moguće osigurati potrebne količine hranjivih tvari koje su nam potrebne tu mogu pomoći dodaci prehrani koji će osigurati esencijalne vitamine, minerale i ostale nutrijente.

Većina običnih dijeta sa svojim strogim režimima brojenja kalorija, obrocima kontroliranih porcija i tjelovježbom za trošenje masnih naslaga, rijetko ili uopće ne uzimaju u obzir naše emocije i raspoloženja, osjećaje ili želje.

Dijete najčešće ne vode računa o činjenici da su naša tijela vozila koja nose te osjećaje, a naši su umovi motori koji voze i motiviraju tijelo. Često se upuštamo u rigorozne dijete koje kažnjavaju tijelo zbog navodnog lošeg ponašanja. Ukratko, loše raspoloženje iskaljujemo na tijelima koja nam jednostavno govore da nismo zadovoljni, slanjem vidljivih tjelesnih signala u nadi da ćemo na to obratiti pozornost!

Osjećate se potišteno,ili vam je svega dosta? Sjetni ste? Mučno vam je od svakodnevne rutine? Pogledajte se u zrcalo i vidjet ćete da se sve to odražava na vašem tijelu, vaše oči ne blistaju, kosa nema sjaja, osjećate se naduto, a vaša su usta spuštena u kutovima umjesto da su okrenuta prema gore i nasmiješena.

Umjesto da kažnjavate svoje tijelo pružite mu priliku. Njegujte svoju nutrinu finim i svježi namirnicama, a vanjštinu razmazite dugim, mirisnim kupkama. Pozabavite se i razlozima zbog kojih osjećate da vam je svega dosta. Tako ćete dobiti više prostora za osjećaje i emocije te sve ono dobro u vama i vašem životu.

Savjetujte se sa stručnjacima!

Zadovoljna poziva sve čitateljice koje žele napraviti tjelesnu analizu i doznati što je potrebno kako bi postigli idealnu tjelesnu težinu da pošalju svoje podatke na mail info@nova-forma.info te osiguraju ugodno druženje uz savjete stručnjaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju