Od danas imamo razlog više za smijeh i za pozitivan pogled na svijet. Naime kod optimističnih žena vjerovatnost da umru iz bilo kojeg razloga za 14 posto je manja negoli kod pesimističnih žena. Stoga osmijeh na lice i u život!

Optimisti su manje skloni bolestima visokog krvnog tlaka, dijabetesa ali i cigaretama. Zanimljivo je kako pesimistične osobe krasi i veliki stupanj nepovjerenja.

Optimisti žive dulje i zdravije nego pesimisti, rezultati su istraživanja američkih znanstvenika sa Sveučilišta u Pittsburghu koji su tijekom osam godina pratili 100 tisuća žena u dobi od 50 godina i starijih.

Sve je u nadi kažu optimistične žene koje više šansi polažu u nadu da će ih snaći dobro, a ne zlo. Kod njih je vjerojatnost da umru iz bilo kojeg razloga za čak 14 posto manja nego u pesimističnih žena, a čak je 30 posto manja vjerovatnost da umru od srčanih tegoba.

Optimisti su manje skloni bolestima visokog krvnog tlaka, dijabetesu, ali i cigaretama. Zanimljivo je kako pesimistične osobe krasi i veliki stupanj nepovjerenja. Prepoznat ćete ih po cinično neprijateljskom stavu. Nepovjerenje najčešće iskazuju u radnoj sredini, smatraju kako su njihovi nadređeni, osobe s manje znanja od njih samih.

Nažalost na taj način oduzimaju si godine života, izgledi za kraći život čak su 16 posto veći od žena s visokim stupnjem povjerljivosti. Nepovjerenje izjeda. A vjerojatnost da neprijateljski nastrojene žene umru od raka viša je 23 posto, tvrdi dr. Hilary Tindle.

Postoje li terapije koje bi mogle utjecati na životni stav ljudi ili mijenjati negativni stav, potrebno je ispitati. A koliko je promjena stava medicinski blagotvorna tek treba proučiti, do tada gledajte samo vedriju strani života.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju