Teretana? Pilates? I od same pomisli diže vam se kosa na glavi. No, ako se vaša aktivnost svodi na dizanje daljinskog upravljača i potraga za cipelama, na lošem ste putu. Opustite se, postoj načini pomoću kojih ćete ostati u formi, a da to nećete ni osjetiti. Zbilja!


Sagorijevanje kalorija je dječja igra
Doslovce. Imate li malo dijete, sigurno imate pune ruke posla. Stoga, kada odlazite u park, slobodno potrčite za vašim mališanom. Uključite se u igru, protrčite i budite aktivni. Korist je dvostruka – osim što ćete se više posvetiti svom djetetu, izgubit ćete kalorije. Samo pola sata šetnje znači 140 kalorija manje, da ne govorimo o raznim igrama ili najčešćem trčanju za vašim djetetom.

Vrtne vježbe
Ako imate vrt odlično. Poslijepodnevne sate odvojite za vrtlarenje. Iako stručnjaci kažu da najviše kalorija odnosi piljenje drva, za pretpostaviti je da nemate drvo koje treba ispiliti. No, umjesto toga, presadite konačno vaše cvijeće, pa čak i ako imate samo balkon, očistite ogradu (zajamčeno 450 kalorija ide van) i osvježite svoju vrtnu ili balkonsku garnituru. Rezultati će vaš oduševiti – kako izgled vašeg vrta/balkona, tako i vašeg tijela.

Ubrzajte puls
Fotelja protiv teretane? Pa… No, postoji mnogo načina kako biste ubrzali puls i na kraju pokrenuli svoj uspavani organizam. Prvi već, znate. Seks. Ali jeste li znali da i gledanje napetog trilera (definitivno vam se ubrzava puls) u pola sata može sagorijeti oko 95 kalorija? Šoping? Tri sata šopinga – 641 Cal. Dva sata plesanja? 500!

Mršavite na poslu
Dugo radno vrijeme zbog kojeg se ne možete dovoljno posvetiti sebi, jer bi u protivnom patila obitelj, vjerojatno je glavni razlog vaše fizičke neaktivnosti. Ipak, poslušajte nas, jer postoji lijek i za to. Prvo i osnovno - ne koristite lift, jer petnaest minuta hodanja po stepenicama sagorijeva 130 kalorija, a toliko sagorijeva i dva sata uredskog posla. Brzo hodajte do posla, ali i do kuće. 20 minuta i rekli ste zbogom 90 Cal. Pauzu za ručak provedite na zraku i uživajte u nekom laganom obroku.

Kućanski poslovi kao fitness
Domaćinstvo je odlična stvar. Bit ćemokratki. Pola sata usisavanja sagorijeva 150 kalorija, deset minuta pranja, primjerice kupaonice 20 Cal, sat vremena peglanja 130 Cal, a razmještanje namještaja zaista mnogo. 45 minuta odnosi 280 Cal.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju