Parkour je prirodna metoda razvijanja ljudskog tijela kako bi ono bilo sposobno kretati se što brže i efikasnije. Disciplina je to koju Francuska koristi za obuku svojih vojnika, a Kinezi kao fitnes opciju za urbanu ekipu

Kinezi koji žele biti urbani ne idu u teretanu već koriste parkour disciplinu koja spaja trčanje, skakanje i penjanje. Ovakva tjelovježba ne zahtjeva nikakve sprave, a jedino što koriste jest vlastito tijelo.

'Mislim da je to poput kung-fu-a. Vrlo je cool. Nikad to prije nisam vidjela, a kada sam probala totalno sam se navukla' kaže polaznica Wu Suhui.

Atletska disciplina sve je popularnija na istoku. Dovoljno je da odjenete običnu majicu, trenirku i tenisice - i spremni ste za sport koji vam pomaže bolje upoznati i kontrolirati vlastito tijelo.

Parkour je toliko popularan da u Kini ima stotine sljedbenika. Izgleda da osim specijalne policije i vojnika, danas gotovo svaki Kinez želi izgledati poput komandosa.

'Život prolazi brzo i mnogo je pritiska, tako da parkur opušta i oslobađa od stresa. Ne opušta samo mišiće već i um' objašnajva trener parkura, Zhang Tian Lin.


Ova disciplina postala je popularna početkom devedesetih, a iz dana u dan sve je više ljubitelja ovog sporta koji nam omogućava da bez problema preskačemo zidove, ograde i druge prepreke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju