'Kad se udebljam sve mi ode u bokove i bedra', rečenica je koju žene najčešće izgovaraju. No, čak i ako nemate vremena za odlazak na fitness ili u teretanu, donosimo vam pet cool vježbi koje možete izvoditi i kod kuće.

Iskoristite zid

Stanite leđima prema zidu i iskoračite sa obje noge. Kližite leđima dolje po zidu dok bedra nisu paralelna sa podom. Zadržite se u tom položaju što je dulje moguće i ponovno se vratite u početni položaj.

Stolica

Primite se za stolicu jednom rukom i podižite nogu u stranu što je više moguće. Tako radite petnaest puta svakom nogom naizmjenično.

Vježbe jastukom

Ova je vježba izvrsna za mišiće unutrašnje strane bedara, a za nju su vam dovoljne stolica i jedan jastuk. Sjedite na stolicu i stavite jastuk između bedara. Stisnite bedrima jastuk i zadržite ga tako barem minutu. Dišite normalno, a vježbu ponovite pet puta.

Sklekovi iz sjedećeg položaja

Vanjski mišići bedara će vam biti zahvalni za trud. Sjedite na stolicu, stopala neka budu čvrsto na podu, a dlanove stavite s vanjske strane koljena.

Gurajte koljenima kad da želite odgurnuti ruke i u tom ih položaju zadržite jednu minutu. Smireno dišite, opustite se i ponovite vježbu pet puta.

Most iz sjedećeg položaja

Vježba je odlična za stražnji dio bedara, ali i za stražnjicu. Sjednite na stolicu, a koljena neka budu savijena 90 posto. Dlanovi neka budu na stolici sa strane kako biste mogli držati svoje tijelo dok podižete kukove uz izdisaj.

Kada podignete kukove prema gore vaše bi tijelo trebali biti u položaju mosta. Budite u tom položaju minutu, dišite normalno i vježbu ponovite pet puta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju