Bijelo meso smanjuje rizik oboljevanja od raka, dok osobe koje često konzumiraju crveno meso češće oboljevaju od srčanih bolesti te od raka.
Istraživanje koje je provedeno u Americi obuhvatilo je više od pola milijuna ljudi, a njihove prehrambene navike proučavane su deset godina. Uz lošu prehranu kao veliki rizici za zdravlje pokazali su se i pušenje te manjak tjelesne aktivnosti.Istraživanje koje je provedeno u Americi obuhvatilo je više od pola milijuna ljudi, a njihove prehrambene navike proučavane su deset godina.
Dr. Rashmi Sinha potvrdio je kako žene mogu smanjiti rizik od bolesti i smrti ukoliko smanje unos mesa i mesnih prerađevina u organizam.
Prilikom kuhanja mesa na visokim temperaturama oslobađaju se sastojci koji mogu uzrokovati rak dojke, a prevelika konzumacija crvenog mesa može dovesti do problema s tlakom.
Kako bi sačuvali zdravlje najbolje je konzumirati bijelo meso koje je dobar izvor proteina, vitamina i minerala poput cinka, selena koji je odličan antioksidans te vitamina B.